Крај сезоне за Денвер уз Јокићевих 35 поена!

МИНЕСОТА ЋЕ ИГРАТИ У ПЛЕЈ-ОФУ ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 14 ГОДИНА,

А ПРОТИВНИК У 1. КОЛУ БИЋЕ ЈОЈ ХЈУСТОН

Никола Јокић

        Кошаркаши Минесоте пласирали су се у плеј-оф Западне конференције у NBA лиги, пошто су ноћас после продужетка победили Денвер са 112:106.

        Минесота ће играти у плеј-офу први пут после 14 година, а противник у првом колу биће јој екипа са најбољим скором у лиги, Хјустон.

        Минесоту су у одлучујућој утакмици за плеј-оф предводили Џими Батлер са 31 поеном, пет скокова и пет асистенција и Карл Ентони Таунс са 26 поена и 14 скокова. Ендру Вигинс у победи је учествовао са 18 поена и пет скокова, а Џеф Тиг са 17 поена и седам асистенција.

        Српски кошаркаш Немања Бјелица играо је 10 минута, није постигао ниједан поен, а имао је два скока и три украдене лопте.

        Најбољи у екипи Денвера био је српски кошаркаш Никола Јокић који је постигао 35 поена уз 10 скокова. Вил Бартон додао је 24 поена, осам скокова и пет асистенција.

        Сакраменто је победио Хјустон са 96:83 и прекинуо низ од седам пораза против Рокетса. Кингсе је предводио Вили Коули Стајн са 22 поена и 11 скокова, док је српски кошаркаш Богдан Богдановић постигао 12 поена, уз по пет скокова и асистенција.

        Сакраменто неће играти у плеј-офу, пошто је сезону завршио скором од 27 победа и 55 пораза, што је његов други најбољи скор од сезоне 2010-2011, када је имао 24-58.

        Хјустон је играо у измењеном саставу, у тиму није било Џејмса Хардена, Криса Пола, Тревора Аризе и Килнта Капеле, а најефикаснији у тој екипи био је Џералд Грин са 31 поеном.

        У дуелу екипа из Лос Анђелеса, Лејкерси су победили Клиперсе са 115:110. Џејсон Харт био је најефикаснији у Лејкерсима са 30 поена, од којих је постигао седам „тројки”, а Гери Пејтон постигао је 25 поена.

        У екипи Клиперса, која је сезону завршила са четири узастопна пораза, Тобајас Херис постигао је 23 поена. Српски центар Бобан Марјановић постигао је 12 поена уз 10 скокова, док Милош Теодосић није играо. Лејкерси и Клиперси неће играти у плеј-офу.

        Оклахома је победила Мемфис са 137:124 предвођена Полом Џорџом који је постигао 40 поена, као и Раселом Вестбруком који је остварио „трипл дабл” од шест поена, 20 скокова и 19 асистенција.

        Дилион Брукс био је најефикаснији у тиму из Мемфиса са 36 поена.

        Оклахома ће у првом колу плеј-офа Западне конференције играти против Јуте и имаће предност домаћег терена.

        Шампиони лиге Голден Стејт Вориорси играће у првом колу против Сан Антонија, док ће Портланд играти против Њу Орлеанса. Филаделфија је победила Милвоки са 130:95 и остварила 16. узастопни тријумф, којим је обезбедила треће место у плеј-офу Источне конференције, где ће играти против Мајамија. Прва екипа Истока Торонто ће у првом колу плеј-офа играти против Вашингтона, Бостон ће играти против Милвокија, а Кливленд против Индијане.

        У осталим утакмицама Њујорк је победио Кливленд са 110:98, Мајами је после продужетка победио Торонто са 116:109, а Њу Орлеанс је био бољи од Сан Антонија са 122:98 и тиме обезбедио шесто место на Западу. Портланд је победио Јуту са 102:93, Орландо је био бољи од Вашингтона са 101:92, Бостон је победио Бруклин са 110:97, док је Детроит победио Чикаго са 119:87.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари