Крах FIBA - кошаркаши Басконије рекли - „не“

ИЗДАЛИ ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ ДА НЕЋЕ ИГРАТИ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ТОКОМ 1. КВАЛИФИКАЦИОНОГ ПРОЗОРА

        Квалификације за Светско првенство на програму су следеће недеље, међутим на њима неће бити већина евролигашких играча.

        Последњи у низу су кошаркаши Басконије: Јанис Тима (Летонија), Џејсон Грејнџер (Уругвај), Јоханес Фохтман (Немачка), Венсан Поире (Француска), Илмане Диоп (Шпанија), Торнике Шенгелија (Грузија).

        „Ми као играчи Евролиге смо у ситуацији у којој нисмо требали да се нађемо. Морамо да бирамо између наших надређених који нас плаћају, од чега издржавамо породицу и наше земље. Ова ситуација не спада у нашу одговорност, али ми морамо донети одлуку. У клубу смо разговарали и због лошијег старта сезоне, новог тренера, одлучило смо да не играмо за националне тимове током прве фазе квалификација за Светско првенство“, наводи се у саопштењу играча.

        FIBA је играча ставила у веома незгодне позиције, пошто су квалификације убачене у сред сезоне, без пауза у клубовима. Евролига није хтела да попусти у свом календару и играчи се масом одлучују да откажу учешће за национални дрес.

        За Србију сигурно неће играти Никола Милутинов, а под великим знаком питања су и остали играчи попут Недовића, Милосављевића, Мицића, Муслија и осталих...

        Још раније NBA је ставио до знања FIBA да неће пуштати своје играче да напуштају клубове у сред сезоне.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари