Кошаркаши Црвене звезде стигли у Истанбул

НЕ ЗАНИМА НАС КО ЈЕ НА ДРУГОЈ СТРАНИ, НЕ ЗАНИМА НАС УЗАВРЕЛА АТМОСФЕРА НА ТРИБИНАМА

Лука Митровић

  • Тимска игра је наша предост, као и агресивна одбрана која која им не прија. Ако одиграмо као што смо играли у већем делу против Дарушафаке, имамо итекако шансе - рекао је Лука Митровић

        Кошаркаши Црвене звезде стигли су у Истанбул на меч другог кола Евролиге против Галатасараја (петак, 19.00). Дуели ових тимова од пре две године носе велику тежину са веома узаврелим емоцијама код навијача, због убиства Марка Ивковића пред меч истих ривала у Турској, али црвено-бели истичу да ће њихов фокус бити искључиво на дешавањима на паркету.

        - Дошли смо у Истанбул са јасним циљем. Не занима нас ко је на другој страни, тимска игра је наша предост у овом тренутку у односу на њих, као и агресивна одбрана која која им не прија. Улога фаворита је свакако на њима, али излазимо на терен без беле заставе. Ако одиграмо, као што смо играли у већем делу утакмице против Дарушафаке, имамо итекако шансе - рекао је капитен српског и регионалног првака Лука Митровић, који је нагласио да се пред њим и саиграчима налази страшан ритам утакмица.

        - Гостовање у Истанбулу је увек тешко и специфично гостовање, а након тог меча у доста у кратком временском периоду очекује нас много утакмица. Галатасарај је екипа која се уз Дарушафаку највише променила, у играчком кадру. Довели су много добрих играча, сјајних индивидуалаца са 20 поена у рукама, свако може да искочи да преломи меч - рекао је Митровић.

        Један од кошаркаша који добро зна шта црвено-беле очекује у дворани „Абди Ипекчи” јесте Милко Бјелица, који је минуле такмичарске године у дресу Дарушафаке водио дуеле са прошлосезонским освајачем Еврокупа.

        - Ово је важна утакмица за нас, покушаћемо да изненадимо Галатасарај који је доста измењен, и има пуно квалитетних играча, тражићемо свакако нашу шансу. Није изненађење што су изгубили од ЦСКА, али имају квалитет, не занима нас подршка и узаврела атмосфера на трибинама, гледаћемо само нас, и нашу игру. Играли смо доста таквих утакмица и спремни смо - истакао је искусни кошаркаш Звезде.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари