Кошарка - Тото куп: Србија надиграла Хрватску

НА СТАРТУ СПОРТ ТОТО СВЕТСКОГ КУПА НАШИ КОШАРКАШИ СЛАВИЛИ

СА 88:71 (21:13, 20:22, 21:22, 26:14)

                   Још једно капитенско издање: Ненад Крстић

            Кошаркашка репрезентација Србије савладала је селекцију Хрватске са 88:71 (21:13, 20:22, 21:22, 26:14), у првом колу Спорт Тото Светског купа у Истанбулу.

            Изабраници селектора Душана Ивковића били су много бољи и сигурнији највећим делом занимљивог сусрета. На полувремену су стекли шест поена предности, Хрвати су у наставку покушали да се врате у меч, али су српски кошаркаши одличном игром у последњој четвртини рутински осигурали убедљуву победу.

            Успех против квалитетног ривала представља велико охрабрење за састав Србије пред учешће на првенству Европе у Словенији, а турнир у Истанбулу последња је провера пред континентално такмичење.

            Најефикаснији у победничком саставу били су капитен Ненад Крстић са 19, Рашко Катић са 18 и Немања Бјелица са 14 поена, док се у хрватском тиму истакао Марко Томас са 16 поена. У другом мечу првог кола синоћ су играли Белгија и домаћин Турска.

            Српски кошаркаши данас у другом колу турнира играју од 15.45 сати против Белгије, а у последњој утакмици сутра од 17 сати састају се са Турском.

            Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари