КЛС: Четвртина учесника нема право наступа!

УТАКМИЦЕ 1. КОЛА ЗАКАЗАНЕ СУ ЗА СУБОТУ, ПИТАЊЕ ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ

СВЕ МОЋИ ДА БУДУ ОДИГРАНЕ

        У суботу, 8. октобра, требало би да буду одигране утакмице 1. кола Кошаркашке лиге Србије.

        Требало, јер упркос томе што су заказане на време, питање је да ли ће све моћи да буду одигране, из простог разлога што је четвртина учесника такмичења за сезону 2016/17 и даље суспендована сходно Правилнику.

        Из канцеларије КЛС, у саопштењу које је потписао комесар такмичења Леон Делеон, овог понедељка на адресе редакција стигло је саопштење у којем се наводи, цитирамо:

       „Због неизмирених финансијских обавеза, у складу са чланом 67. Пропозиција такмичења суспендују се: КК Слога, КК Спартак и КК Младост Адмирал. Уколико не измире своје обавезе наведени клубови немају право наступа у првом колу КЛС. Обавезују се делегати који буду делегирани за утакмице наведених клубова да у петак 07. 10. 2016. контактирају директора такмичења ради информације да ли су дуговања измирена“.

        Дакле, најкасније до петка неће бити познато да ли ће утакмице у Суботици и Панчеву бити одигране, а ни шта ће се тачно догађати уколико наведени клубови не успеју да обезбеде новац за нагомилане дугове.

        Такође, КЛС је јавност обавестио о појединим новинама.

       „Од ове такмичарске сезоне уводе се лиценце за играче и службене представнике па су клубови, приликом подношења пријаве екипа за утакмицу, у обавези да, уместо личних докумената, како је то било до сада, доставе наведене лиценце. До израде лиценци, а и у појединачним случајевима током такмичења, када касни израда лиценце за новорегистроване играче као и у свим другим случајевима немања лиценце, изузетно се могу користити лична документа или њихове фотокопије“.

        Распоред 1. кола КЛС:

        У суботу:
        Динамик - Металац (16.00)
        Борац Чачак - Смедерево (19.00)
        Спартак Суботица - Слога Тамиш (19.00)
        Дунав Стара Пазова - Вршац (20.00)
        Тамиш Панчево - Младост Адмирал (21.00, Арена спорт)
 
        У понедељак:
        ОКК Београд - Напредак Рубин (19.30)
 
        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари