ККЦЗ: Откуд тенкови и фантомски трансфери?

САОПШТЕЊЕ КЛУБА О НЕПРОВЕРЕНИМ ИНФОРМАЦИЈАМА ИЗ ОКРУЖЕЊА, ДАН НАКОН ВЕЛИКЕ ПОБЕДЕ...

Милко Бјелица на мечу са Панатинаикосом

        Медији у Босни и Херцеговини су направили општу пометњу пласирајући стару вест да Црвена звезда дугује новац Слободи из Тузле. Поједини портали у овој земљи су информацију из маја 2010. године, под вињетом „времеплов“ пласирали као актуелну, а у њој стоји да црвено-белима прети суспензија од стране FIBA.

        Вест је одјекнула у региону на исти начин као спорни и тенк на застави „Делија“, што није било по вољи Хрвата. Управо због тога се огласила и Црвена звезда саопштењем, које преносимо у целости:

        - Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су у четвртак увече и 7. узастопну победу у Евролиги, а о феномену клуба са Малог Калемегдана са убедљиво најмањим буџетом у Евролиги већ недељама прича цела Европа. Међутим, и овога пута, дан касније, уместо да се прича о фантастичној атмосфери, клубу, организацији и систему, који је за 5 и по година прешао невероватан пут до врха европске клупске кошарке, добрим потезима Симоновића, Јовића, Џенкинса и великој победи над Панатинаикосом... јавност у окружењу бави се тенковима на навијачким транспарентима и фантомским дуговањима бившим играчима?

        - КК Црвена звезда мтс не жели да губи време на едукацију и објашњава појединим медијима из западног „окружења“ да је историјат „црвено-беле машине“ много бенигнији од појединих транспарената који су „украшавали“ трибину и клупе нашег клуба на гостовању у Атини, јер не желимо да нико овај велики клуб користи у политичке сврхе, јер је наша главна и основна преокупација - спорт. Али, само летимичан поглед на наслове који су објављени дан након победе над Панатинаикосом, и позиве на искључивање нашег клуба из Евролиге, наводи нас на помисао да појединцима из те земље итекако смета успех Црвене звезде мтс.

        - КК Црвена звезда мтс са друге стране, непријатно је изненађен и вешћу која је стигла из друге земље у окружењу, Босне и Херцеговине, у којој је главна тема наш клуб и дуг који наводно имамо према КК Слобода из Тузле од чак 157 хиљада евра на име обештећења за бивше играче Црвене звезде Елмедина Кикановића и Милана Милошевића?

        - Вест смештена у рубрици „Времеплов“ без икаквог објашњења и појашњења аутора да се ради о архивској вести објављеној пре скоро 6 година, довела је у заблуду многе који су ову вест у БиХ, па и у нашој земљи, објавили као актуелну, да КК Црвена звезда мтс заиста дугује тај новац поменутим играчима. Као озбиљан клуб, који је и дошао до ове позиције и успеха јер је радио савесно и по свим кошаркашким прописима, КК Црвена звезда мтс је овај спор на обострано задовољство са нашим кошаркашким пријатељима из Тузле окончао још 2012. године!

        - КК Црвена звезда мтс као актуелни шампион регионалне АБА лиге и искрени партнер многим клубовима у окружењу, из Црне Горе, Словеније, Хрватске, Македоније и БиХ напомиње да ће на сваки покушај било какве политизације или скретања тема са кошаркашког терена, јавно иступити и упознати кошаркашку јавност у целом региону, о правој позадини нечијих иступа, попут ових који су виђени само дан након велике победе над Панатинаикосом, пише у саопштењу КК Црвена звезда постављеном на сајту клуба.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари