КК Партизан остао и без председника клуба

ПЕКОВИЋ: ЗБОГ ЛИЧНИХ ОБАВЕЗА ВИШЕ НИСАМ У МОГУЋНОСТИ ДА СЕ

24 ЧАСА ДНЕВНО ПОСВЕТИМ ПАРТИЗАНУ

Никола Пековић

        Председник КК Партизан НИС Никола Пековић поднео је у среду оставку на функцију првог човека клуба.

        Текст оставке преносимо у целости:

        - Поштовани сарадници, пријатељи, навијачи Партизана,

        Након безмало две године које сам провео на месту председника КК Партизан, одлучио сам да се повучем са те функције. Када је у јесен 2015. године клуб био у ситуацији која је позната свима, прихватио сам се одговорности и дошао са чврстом жељом да изнова поставимо темеље Партизана који би временом поново постао онакав каквим га Европа памти - моћан! Задатак није био нимало лак, али се тог изазова нисам бојао, већ сам решио да проблемима погледам у очи и са њима се суочим. Прво и основно, било је да уз 6,5 милиона евра дуга пронађемо начин на који би клуб могао да функционише и истовремено, постепено, смањује дуговања која су се гомилала годинама уназад. Од самог старта, уз моје лично финансијско улагање, започели смо са консолидацијом клуба која подразумева пуно одрицања и рада како би зацртани план био спроведен у дело.

        За мање од две године, дуг је смањен за близу два милиона евра, док су се наше селекције на такмичарском плану максимално бориле и достојно браниле боје Партизана. За овакав финансијски резултат, велику захвалност дугујем спонзорима Партизана, као и Влади Србије и доскорашњем премијеру а сада председнику Србије, Александру Вучићу, без чије помоћи би рад на финансијској стабилности клуба био неупоредиво тежи.

        Такође, овим путем желим да искажем захвалност свима у КК Партизан на огромној енергији и напорима које су учинили да клуб функционише и настави путем опоравка.

        Ипак, свестан да због личних обавеза, у овом тренутку више нисам у могућности да се 24 часа дневно посветим Партизану, одлучио сам да поступим одговорно и на једини начин који сматрам исправним, а то је да поднесем оставку и место уступим некоме ко ће бити у стању да се 100% посвети клубу.

        Са моје стране, ја ћу наставити да помажем клуб колико будем могао и колико свом наследнику на месту председника будем потребан. Партизан је кућа свих Партизановаца и само заједно га можемо опоравити и вратити на врх, место које му по много чему припада - стоји у саопштењу Николе Пековића.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари