КК Црвена звезда данашњи дан чекала 13 година

СВЕСНИ СМО ДА ЈЕ ГРУПА ИЗУЗЕТНО ЈАКА И ДА НЕМА РИВАЛА ЗА КОГА МОЖЕМО РЕЋИ ДА ЋЕМО ГА СИГУРНО ПОБЕДИТИ, КАЖЕ ДЕЈАН РАДОЊИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА ЛОКОМОТИВОМ

          ТРИНАЕСТ година жудње за најбољим клупским друштвом, лепљења изневерених снова у дневник фрустрације, преобразило се у тајфун еуфорије који је претходних дана највише витлао пред благајнама „Маракане“, „Арене“, престоничких тржних центара. Улазница за данашњу премијерну утакмицу Црвене звезде у Евролиги против руске Локомотиве (19.00), или пропусница за навијачки рај, постаће сувенир који се чува дуго после изласка из наше највеће дворане.

          У спрези са клупским руководством, тренер црвено-белих Дејан Радоњић трудио се претходних дана да играче држи у заклону од опасних удара навијачке грознице. Тим у којем петорица први пут ступају на евролигашку позорницу (Александар Цветковић, Лука Митровић, Бранко Лазић, Марко Симоновић, Чарлс Џенкинс) осетљив је на утицаје изван терена и може неприметно да упадне у паучину психолошких нити.

          - Не верујем да ће пуна дворана бити наш минус - каже Радоњић. - Тачно, ово је нови тим, с новим водећим играчима, имамо и искуства и младости. Искрено, требало би да сачекамо да видимо каква ће бити реакција. У првој утакмици на домаћем терену ове сезоне, у „Пиониру“, изгледало је добро и природно је да очекујем да у „Арени“ буде још боље.

          Бекством од цунамија еуфорије избегнут је и одговор на питање о такмичарском циљу у конкуренцији великана са тимовима скромнијим од своје традиције, као што су Панатинаикос и Макаби, ослабљене шпанске Кахе, литванског квалификанта Ритаса и првог противника Локомотиве из Краснодара, шампиона Еврокупа.

          - Свесни смо да је група изузетно јака и да нема ривала за кога можемо рећи да ћемо га сигурно победити. Али, и наши конкуренти морају да размишљају на такав начин. О дометима је сада нереално говорити, требало би да сачекамо да се одигра бар неколико кола. Тада ћемо видети шта можемо да урадимо - пролонгира Радоњић предвиђање дужине пута којим је Звезда поново закорачила после (пре)дугих 13 година.

          Иако у Београд долази као евролигашки дебитант, снага Локомотиве наложене дебелим свежњевима новчаница далеко превазилази њену репутацију.

          - Руска екипа годинама исказује велике амбиције, са циљем да заигра у Евролиги. Улагањем и грађењем инфраструктуре дошли су до позиције да су само на корак до ЦСКА у Русији. Надоместили су одлазак Ника Калатеса довођењем Маркуса Вилијамса и Крунослава Симона. На центарским позицијама имају Ричарда Хендрикса, Дерика Брауна и Алекса Марића, а заједно чине веома квалитетан састав, искусан, који зна да игра на резултат. Надам се да ћемо успети да будемо конкурентни и искористити све шансе које се укажу. Морамо да будемо на највишем нивоу и уз подршку навијача покушамо да дођемо до победе.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари