Карпошу казна због „АБА лигу воде бандити“

€12.000 ЗБОГ НАНОШЕЊЕ ШТЕТЕ СПОНЗОРИМА И УГЛЕДУ ЛИГЕ, МОГУЋА

И ВИШЕГОДИШЊА СУСПЕНЗИЈА

Огњен Дедић

  • Да ли је нормално да на функцији председника АБА лиге буде човек који води два клуба у истом такмичењу и који није исплатио осам плата својим играчима?“, навео је Дедић

        АБА лига казнила је македонски клуб Карпош Соколи због „неодговорних изјава“ председника Огњена Дедића.

        Дедић је у недељу у званичном саопштењу навео да „АБА лигу воде бандити“, те да директори ништа не смеју да раде без дозволе без челника Црвене звезде и Цедевите.

        „Сви знају да постоји банда која води лигу, чине је ФМП, Црвена звезда, Будућност, Цедевита и Олимпија. Да ли је нормално да на функцији председника АБА лиге буде човек који води два клуба у истом такмичењу и који није исплатио осам плата својим играчима?“, навео је Дедић.

        АБА лига је казнила Карпош са 12.000 евра због наношење штете спонзорима и угледу лиге, а због „тежине прекршаја“ ће предложити Председништву вишегодишњу суспензију Карпоша из такмичења под њеним окриљем.

        Карпош Соколи су добили позив да учествују у Другој АБА лиги, која би могла да заживи од јесени, а то је разбеснило Дедића јер је клуб прошле сезоне званично изборио опстанак у такмичењу.

        Међутим, лига је смањила број учесника на 12 клубова, па је Македонија остала без једног места, а „вишак“ је био Карпош, док је опстао МЗТ.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари