Величковић о АБА: Прва утакмица увек тешка

ЦРНО-БЕЛИ ИГРАЈУ ПРВИ МЕЧ НАКОН ПРИПРЕМНОГ ПЕРИОДА У СУБОТУ ОД 19 ЧАСОВА ПРОТИВ МОРНАРА

Новица Величковић

        Кошаркаши Партизана кренули су у Бар где их у суботу (19 часова, ТВ Арена Спорт 1) очекује почетак сезоне у АБА лиги против екипе Морнара.

        Њихов противник је у четвртак обезбедио учешће у FIBA Лиги шампиона, такмичењу у коме ће наступати и Партизан, пошто су пред својим навијачима убедљиво победили Игокеу и тако кроз квалификације стекли услове за учешће у групној фази овог такмичења.

        Партизан ће у Бару имати и подршку својих навијача, а тренер Александар Џикић најављује да црно-беле, који су у ових неколико месеци значајно променили састав, очекује тешка утакмица.

        „Тим има, кошаркашким речником, пуну формацију, на свакој позицији имају по два играча, али постоји врло јасно постављена хијерархија у тиму, знају се носиоци игре, зна се ко су играчи са свим правима на терену“, казао је Џикић и потом објаснио шта Партизан мора да уради да би добио овај меч:

        „Један од наших циљева биће да пренесемо тежиште њиховог напада на играче који нису њихова примарна решења у нападу, да наметнемо ритам игре који нама одговара, уз контролу њиховог шута за 3 поена. Очекује нас противник који користи више различитих начина игре у одбрани, па ће концентрација у фази постављеног напада бити врло важна“.

        Нови капитен Партизана Новица Величковић добро зна колико је почетак сезоне тежак.

        „Прва утакмица након завршетка припремног периода је увек тешка и ми морамо да је одиграмо на начин на који Партизан треба увек да игра. Снажно и борбено од почетка до краја. Противник је екипа која није ни мало слаба, већ су показали да имају квалитет и ми морамо да на прави начин одговоримо“, поручио је Величковић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари