Калинић: Време за освету Аустралијанцима

„ОРЛОВИ“ ИГРАЈУ У ПОНОЋ ПРОТИВ „КЕНГУРА“ У ПОЛУФИНАЛУ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА

Никола Калинић

        Српски кошаркаш Никола Калинић рекао је да ће његова екипа у полуфиналу Олимпијских игара покушати да се „освети“ Аустралији за пораз у групној фази такмичења и избори пласман у финале.

        „Играмо у полуфиналу са Аустралијом, то је право време и место за освету. Ми већ на трећем великом такмичењу играмо у полуфиналу, коначно смо направили континуитет добрих резултата и игара и томе треба да тежимо, да тако наставимо. Гледали смо снимак утакмице из групе, кошаркашки речено су нас пребили, одиграли смо млако. Иако смо водили добар део утакмице, у последњих пет минута је било нерешено, али су они направили предност и победили са 13-15 разлике. Остаје жал због тога, али и огроман мотив да им се реванширамо“, рекао је Калинић новинарима у Рио де Жанеиру.

        Кошаркаши Србије играју у поноћ против Аустралије у полуфиналу Олимпијских игара.

        Србија и Аустралија су играли у групној фази олимпијског турнира, када је Аустралија победила са 95:80.

        Калинић је рекао да је његова екипа одиграла сјајну утакмицу против Хрватске у четвртфиналу.

        „Почетак је био стегнут, много зицера првенствено са моје стране, неких глупих фаулова, али на крају смо показали да кад играмо како хоћемо и знамо, да можемо углавном брзо да правимо предност. Била је чврста игра, лепршава, брзо смо направили предност и то је пресудило. Они су покушали нешто у четвртој четвртини, али успели смо да се одбранимо“, навео је Калинић.

        Он је додао да му је драго што је српски тим коначно почео да осваја медаље у Рију.

        „Коначно се пробио малер, почео је Давор Штефанек. Једне друге бодримо, осећа се феноменална атмосфера, коначно смо почели да освајамо медаље, сјајно је бити српском олимпијском тиму“, рекао је Калинић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари