Јуниорски тим Црвене звезде на корак од финала

ПОСЛЕ ТРИЈУМФА НА КАХАСОЛОМ, САВЛАДАН ПРОШЛОГОДИШЊИ ОСВАЈАЧ ОВОГ ПРЕСТИЖНОГ ТУРНИРА, ЕКИПА ХУВЕНТУДА СА 69:67

         Јуниорски тим Црвене звезде Телеком наставио је са одличним резултатима на Фајнал-ејту Евролиге у Милану. Звездина селекција до 18 година је и у другом колу А групе завршног турнира Евролиге забележила победу.

         После тријумфа на Кахасолом, овог пута савладан је прошлогодишњи освајач овог престижног турнира, екипа Хувентуда са 69:67 (14:14, 14:21, 16:21, 25:11) и то после фантастичног преокрета у последњој деоници.

         Овим тријумфом су изабраници тренера Слободана Клипе стигли на само корак од пласмана у финале. Да би дошли у позицију за освајање трофеја неопходно је да у последњем колу савладају јуниорску селекцију Бразила.

         Такође, овај меч не би морао да има такмичарски значај уколико би Бразилци изгубили дуел другог кола А групе са Кахасолом, па би у том случају Звезда већ данас била промовисана у финалисту.

         Иако су црвено-бели у 26. минуту били у заостатку од чак 15 поена (36:51), изабраници Слободана Клипе нису ни помишљали на предају.

         Маестралном игром у последњој деоници успели су да направе велики преокрет и дођу до веома важне победе. Предвођени Војиславом Стојановићем и Александром Аранитовићем црвено-бели су направили серију 19:2 и тако вратили вођство које су успели да сачувају до краја.

         Звезда је помало бојажљиво почела меч, али је захваљујући расположеном капитену Стефану Лазаревићу у 13. минуту дошла до седам поена предности (21:14).

         Међутим, тада су се разиграли играчи Хувентуда, знатно су поправили шут за три поена и серијом 14:3 у последња три минута друге деонице на велики одмор отишли су са предношћу од седам поена (28:35).

         Звезда је имала много проблема са офанзивним скоком ривала, а црвено-беле није служио ни шут ван линије 6,75. На то се надовезала и добра игра екипе из Бадалоне па је Хувентуд дошао до убедљиве предности од чак 15 поена половином трећег квартала.

         Шпанци су у последњу четвртину ушли са предношћу од 12 поена, али то није поколебали Клипине ученике који су фантастичном борбеношћу успели да направе преокрет.

         Звезда је у последњој деоници агресивном одбраном и пресингом по читавом терену ривала натерала на све чешће грешке, коначно је прорадио и шут са дистанце, а када су се капитену Лазаревићу прикључили распуцани Стојановић и Аранитовић црвено-бели су брзопотезно почели да топе предност ривала. Серијом 19:2 Звезда је стекла четири поена вишка 65:61, али неизвесност у финишу није изостала.

         Поенима Зорана Николића Хувентуд је дошао до изједначења (66:66), а кључна два пенала 19 секунди пре краја погодио је Стефан Лазаревић.

         Звезда се одбранила у наредном нападу, а потом је Аранитовић био половично прецизан са линије пенала чиме је ставио тачку на изузетно важан тријумф црвено-белих јуниора.

         Последњи меч у групи против јуниорске селекције Бразила на програму је у суботу са почетком у 11 сати.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари