Јовић и Митровић: Заслужена победа Ефеса

ЛУКА: КАДА СЕ ИГРА ДОБРО, ОНДА НИКО НЕ ПРИЧА О УМОРУ, ЕФЕС НАС ЈЕ НАТЕРАО НА ВЕЋУ ПОТРОШЊУ…

Стефан Јовић и Лука Митровић

        Синоћ је Стефан Јовић пробао, издржао полувреме, али није ишло. Друго полувреме преседео је на клупи.

        - Након седам дана паузе, дан пред меч, одрадио сам лагани тренинг. Леђа ма баш муче. Хтео сам, покушао колико сам могао. Али, нисам био на свом нивоу. Жао ми је што нисам помогао.

        Диригент црвено-белих нагласио је да грешке морају да се исправе већ на наредном мечу и додао:

        - Имали смо доста проблема са њиховом транзицијом, примили смо много лаких поена, нисмо секли те контре. Било је доста проблема и у самом пик-ен-ролу.

        Девет кола је до краја?

        - Има још доста да се игра. И сигурно да нећемо да се задовољавамо са овим што смо до сада постигли и ових седам везаних победа. Пробаћемо да заокружимо ову сезону на најбољи могући начин. Против Ефеса нисмо имали потребну енергију. Слично је било као против Жалгириса. Деловали смо монотоно. Нисмо имали игру. Били смо одсечени од свих ствари које су требале да нам донесу предност. На крају, заслужена победа Ефеса - констатовао је Јовић.

        На питање колико је умор утицао на проценте шута и промашене пенале, Лука Митровић је рекао:

        - Када се игра добро, онда нико не прича о умору. Ефес нас је натерао на тешке шутеве и на већу потрошњу. То је тим који гаји можда и најбржи ритам. Игра му доста зависи од транзиције. А, то захтева много већу потрошњу у одбрани. Сваки наш промашај су казнили лаким поенима. Иако смо то наглашавали као њихов највећи квалитет, нисмо успели то да контролишемо. То је сигурно један од главних разлога пораза.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари