Јокић о наступу на ЕП: Још не знам ништа…

ПОСЕТИО ЗАВРШНЕ УТАКМИЦЕ БАСКЕТ ТУРНИРА „КАД ПОРАСТЕМ БИЋУ ЈОКЕР“ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

Никола Јокић

  • Ас Денвера појавио се у јавности први пут по доласку у Србију, али није одговорио на најзанимљивије питање

        Наступ Николе Јокића (22) на овогодишњем Европском првенству и даље се налази под знаком питања.

        Ако је и сам Јокић начисто да ли ће провести лето играјући за Србију или радећи индивидуално, како би следеће сезоне могао да пружи још више у екипи Денвер Нагитса - у недељу је замолио новинаре да на ту тему прича неком другом приликом.

        „Знам да занима људе, али нећемо сада о томе. Још не знам ништа“, рекао је приликом посете завршним утакмицама баскет турнира „Кад порастем бићу Јокер“ на Новом Београду.

        Подсетимо да је његов агент Миодраг Ражнатовић средином априла, одмах после неуласка Денвера у плеј-оф, рекао да Американци желе да Јокић овог лета додатно поради на физичкој спреми, јер верују да би као носилац игре Нагитса онда могао да направи још већу разлику на терену.

        Уследила су тумачења прописа, „чешљање“ споразума FIBA - NBA и на крају преписка на линији Београд - Денвер, после које је Кошаркашки савез Србије пренео јавности позитиван одговор високог функционера Нагитса Артураса Карнишоваса:

        „Ми не можемо и нећемо да спречимо Николу да игра за национални тим. О томе сам већ разговарао са Сашом Ђорђевићем“.

        Наравно, прича за јавност не мора да се подудара са оним што се догађа иза кулиса...

        Селектор Ђорђевић у недељу је са Бајерном елиминисан из плеј-офа немачког првенства, па наредних дана треба очекивати интензивирање његовог ангажмана око репрезентације, конкретно и први шири списак кандидата за наступ на ЕП.

        Припреме „Орлова“ би, по традицији, требало да почну око 10. јула.

        Никола Јокић је у „А“ репрезентацији дебитовао 2016. године, када је био MVP квалификационог турнира за Олимпијске игре, а потом дао велики допринос освајању сребрне медаље у Рио де Жанеиру.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари