Иван Грујин: Раднички ће играти Еврокуп

КРАГУЈЕВЧАНИ САОПШТИЛИ ДА СУ ДОБИЛИ ЗВАНИЧАН ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ

У ДРУГОМ ПО КВАЛИТЕТУ ЕВРОПСКОМ КЛУПСКОМ ТАКМИЧЕЊУ

         Тамни облаци, који су током јуна били надвијени над кошаркашким клубом Раднички, првих дана јула су уступили место ведром и сунчаном небу.

         Трећепласирана екипа регуларног дела сезоне 2012/13, платила је „вајлд кард“ за наступ у АБА лиги - за шта Војводина није имала новца - а неколико дана касније активиран је и на терену заслужени пласман у Еврокуп.

         „Сва потребна документација је размењена, а она укључује и потврду о статусу Радничког, као учесника Јадранске лиге у сезони 2013/2014, чиме је испуњен предуслов за учешће у Еврокупу“, задовољно констатује председник клуба Иван Грујин.

         Тако ће вишегодишњи сан челника клуба о „Европи у Крагујевцу“ коначно постати реалност.

         „Као и у случају регионалне лиге, потврђујем да наш клуб прихвата позивницу и са великим задовољством почиње припреме за нова искушења. Европа коначно стиже у Крагујевац, а то ће умногоме одредити наше амбиције за предстојећу сезону, у којој ћемо се такмичити на четири фронта“, додао је Грујин.

         Подсетимо да је услов за наступ у Евролиги или Еврокупу да клуб у актуелној сезони игра национално (регионално) такмичење преко којег је стекао право изласка на међународну сцену. Шумадинци су то право првобитно изгубили, тако што се заузимањем петог места у Суперлиги Србије нису пласирали у АБА лигу.

         Нова сезона на просторима екс-ју почиње 5. октобра, када Раднички гостује Цибони, а у међувремену ће сазнати и имена ривала у Еврокупу.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари