Игокеа: Како до Евролиге?

КО СУ МОГУЋИ ПРОТИВНИЦИ НОВОГ ШАМПИОНА БИХ

У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕЛИТНО КОНТИНЕНТАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ?

       Потенцијални ривали „Игоса“ у квалификацијама за Евролигу су Химки (Русија), Лијетувос Ритас (Литванија), Нимбурк (Чешка), шампион Белгије, као и поражене екипе из финалних серија шампионата Немачке, Француске, а могуће је да им се придружи и најбољи тим Украјине, Будевељник.

       Осам клубова који се нађу у квалификацијама играће по Куп систему, а само један ће изборити право наступа у Евролиги. Један од клубова учесника биће домаћин такмичења, а жреб парова и као и место одржавања турнира биће одређено почетком јула.

       Игокеа је место у квалификацијама за Евролигу изборила првом позицијом у лигашком делу АБА лиге, односно трећом позицијом на Фајнал-фору.

       Ипак, кошаркаши из Републике Српске највећи су губитници недавно завршене сезоне на Јадрану. Наиме, они су били најбољи у лигашком делу такмичења и дуго времена челници предузећа „Сидро“, које је власник АБА лиге, тврдили су да ће им та позиција донети директан пласман у елитно европско такмичење.

       Међутим, из Барселоне, где је седиште Евролиге, стигло је обавештење да су у АБА погрешно тумачили пропозиције и да ће учеснике одредити тек Ф4.

       Такође, Игокеи је тај наступ ускраћен пошто у датом тренутку није испуњавала инфраструктурне услове, односно није имала дворану са минимално 5.000 места. Дворана у Лакташима има капацитет 3.400 седишта.

       Подсетимо, изабраници Драгана Бајића су у уторак увече освојили другу титулу првака БиХ у историји победом над Широким у „мајсторици“ овогодишњег финала (74:69).

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари