Хрватима смета Звездин „тенк“, траже казне…

ЦРВЕНО-БЕЛИ ТЕНК НЕМА АПСОЛУТНО НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА ПОЛИТИКОМ, НАВЕО ЈЕ ДИРЕКТОР КК ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

 

        Апсолутно смо против било какве политичке конотације у вези са појединим насловима након још једне велике победе нашег клуба у Евролиги - каже директор Звезде

        Директор кошаркашког клуба Црвена звезда Давор Ристовић одбацио је тврдње хрватских медија да је транспарент навијача црвено-белих на којем је тенк била политичка провокација.

        Звезда је победила Панатинаикос са 72:66 у 20. колу Евролиге.

        Присталице Звезде су на том мечу развиле „шеталицу“ на којој су четири слова „С“ и тенк. Испод тог транспарента је била српска застава с натписом „Вуковар“.

        Хрватски медији су навели да Звезду треба избацити из Евролиге јер њени навијачи поново „величају четничке злочинце“.

 

        - Апсолутно смо против било какве политичке конотације у вези са појединим насловима након још једне велике победе нашег клуба у Евролиги. Црвено-бели тенк нема апсолутно никакве везе са политиком, већ са давно устаљеним слоганом „прорадила Звездина машина“ и таквих транспарената је било и у прошлости на утакмицама Евролиге као и осталим такмичењима клубова из нашег спортског друштва и нису схваћени као било каква провокација - навео је Ристовић у писаној изјави.

        - Слоган је, такође, повезан и за тенк из оближњег музеја где се алудира да је тенк покренут иако се налази као експонат на Калемегданској тврђави - додао је он.

        Ристовић је на крају истакао да црвено-бели не желе да се поново баве стварима које немају никакве везе са тереном, утакмицама, кошарком, Евролигом и Црвеном звездом.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари