Грабар Китаровић осудила напад на навијаче

ЖАО НАМ ЈЕ ШТО ЈЕ ИНЦИДЕНТ ЗАСЕНИО ВЕЛИКИ СПОРТСКИ ДОГАЂАЈ, НАВОДИ СЕ У САОПШТЕЊУ ЦЕДЕВИТЕ

Колинда Грабар Китаровић

        Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић осудила је напад на навијаче Партизана у Загребу, као и сваки облик насиља и нетрпељивости.

        У саопштењу прес службе наводи се да председница Хрватске очекује брз завршетак истраге и утврђивање стварних мотива напада, као и кажњавање починитеља.

        „Председница апелује на суздржавање од коментара о мотивима напада до завршетка истраге да се не би подизале тензије у јавности“, истиче се у саопштењу.

        Грабар Китаровић осудила је премлаћивање 18-годишњег азиланта у Карловцу, хулигански напад који се догодио након кошаркашке утакмице између Цедевите и Партизана, као и вандалски чин бацања сузавца у ноћни клуб.

        Хрватска полиција саопштила је јутрос да је привела једну особу која је учествовала у нападу хулигана на навијаче кошаркашког клуба Партизан, после утакмице Цедевите и Партизана у Загребу.

        Из кабинета председнице Хрватске саопштење је послато након што су се у медијима појавиле критике због изостанка њене реакције на инцидент у загребачком LGBT клубу, на који су непознати починиоци у недељу око 3.30 бацили сузавац у време одржавања тематске вечери.

        Прошле недеље у Карловцу је нападнут азилант из Ирака, а полиција је због тог напада привела три особе.

КК Цедевита: Жао нам је

        Хрватски клуб Цедевита осудио је и жали због напада хулигана на навијаче Партизана после утакмице два тима у Загребу.

        „Жао нам је због инцидента који је, након одличне утакмице у позитивној атмосфери, изазвала неколицина хулигана у угоститељском објекту у близини дворане. Поносни смо на спортски дух који влада на нашим утакмицама и оштро осуђујемо свако насиље, на терену и ван њега. Насиље стоји директно против свега што спорт представља, а ми представљамо спорт. Жао нам је што је инцидент засенио велики спортски догађај“, наводи се у саопштењу Цедевите.

        Хрватска полиција привела је малолетно лице због напада на навијаче Партизана, који су држављани Босне и Херцеговине.

        Према писању хрватских медија, 45 минута после меча у једном кафићу летеле су чаше и бетонски блокови, док је један навијач Партизана задобио повреде главе.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари