Гордић најбољи спортиста Републике Српске

ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ СА ИГОКЕОМ ОСВОЈИО ТИТУЛУ ШАМПИОНА БИХ,

КУП БИХ И КУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, СА ЦЕДЕВИТОМ ИГРАО У ЕВРОЛИГИ

     Немања Гордић

         Кошаркаш Цедевите Немања Гордић птроглашен је за најбољег спортисту Републике Српске за 2014. годину, у традиционалном избору листа „Глас Српске“.

         Гордић је прошле сезоне са Игокеом освојио титулу шампиона БиХ, Куп БиХ и Куп Републике Српске, пре него што је летос прешао у Цедевиту са којом је играо у Евролиги.

         Друго место заузела је каратисткиња Драгица Драпитреће скијачица Жана Новаковић. Место у Топ 10 заслужили су и тенисерка Катарина Јокић, џудиста Митар Мрдић, теквондоисткиња Милијана Мијатовић, атлетичарка Младена Петрушић, пливачица Ивана Нинковић, одбојкашица Верица Симић и рукометаш Бранислав Обрадовић.

         Плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта додељена је некадашњем председнику Кошаркаског савеза Југославије Радославу Савићу, а награду амбасадора спорта Српске добили су кошаркашки тренер Владимир Арнаутовић, једна од најталентованијих одбојкасица света Тијана Бошковић и џудисти Немања и Стефан Мајдов.

         Плакету за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске у области спорта добили су селектор Србије Дејан Перић и председници два Савеза Велимир Марјановић и Здравко Милићевић.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари