ФМП жели у Еврокуп упркос претњама КСС

КАНДИДАТУРА КЛУБА ИЗ ЖЕЛЕЗНИКА ЗА ЈЕДНО ОД ТРИ УПРАЖЊЕНА МЕСТА ПРИХВАЋЕНА У БАРСЕЛОНИ

        Наговештај уласка ФМП-а у Еврокуп изазвао је прошлог викенда велику пажњу и по свему судећи, још је отворена тема.

        Чекајући званичну потврду свог изласка у Европу, у клубу из Железника у суботу нису хтели ништа да коментаришу, након чега је КСС поручио да ће и ФМП-у (као и раније Партизану) бити забрањено да учествује у том такмичењу, а затим је из Стјепана Супанца послато неколико питања с тим у вези у Сазонову.

        Дан касније, у уторак око подне, ФМП се поново огласио саопштењем, којим је потврдио да је и формално кандидат за учешће у Еврокупу.

        Према поруци из Железника, санкција КСС (ФИБА) којом би „пантерима“ било забрањено учешће у домаћим такмичењима (Купу Кораћа и Суперлиги) очигледно није утицала на њихово опредељење за „излазак“ у Европу и након што их је ФИБА Лига шампиона одбила.

        „КК ФМП је још једном потврдио своју решеност да игра то такмичење, јер свој наступ види као велико признање за клуб, и српску кошарку“, наведено је између осталог у саопштењу.

        Уз то, из Железника је изражен „жал што српска кошарка у сезони 2016/17 неће имати два представника у Еврокупу“, уз оцену да је то „очигледно било могуће“.

        Саопштење преносимо у целости:

        „Кандидатура КК ФМП за учешће у Еврокупу у такмичарској сезони 2016-2017 потврђена је и формално у среду од стране челника тог такмичења.

        „КК ФМП обавештен је да се налази у најужој групи клубова кандидата који треба да попуне три упражњена места за такмичење у Еврокупу у такмичарској сезони 2016-2017, а након одустајања грчког АЕК-а, пољске Зијелоне Горе и руског Волгограда.

        У телефонском разговору са водећим људима Еврокупа, поред усаглашавања више техничких детаља (хала, смештајни капацитети за противничке екипе и судије, саобраћајне везе...) КК ФМП је још једном потврдио своју решеност да игра то такмичење, јер свој наступ види као велико признање за клуб, и српску кошарку.

        Морамо да закључимо након разговор са челницима Еврокупа, да је права штета што српска кошарка у сезони 2016-2017 неће имати два представника у Еврокупу, што је очигледно било могуће, али одговор на то питање за сада неће давати ФМП, већ они који покушавају да дезинформишу кошаркашку јавност Србије.

        Наш клуб је истовремено сазнао и ко су остали клубови који су се кандидовали за три упражњена места у овогодишњем Еврокупу. Конкуренција је колико смо информисани изузетно јака, тако да ће коначну одлуку донети Еврокуп у наредном периоду.

        КК ФМП одржаће у среду у поподневним часовима и састанак УО у присуству Председника и потпредседника Скупштине клуба, као и директора клуба, на коме ће анализирати најновију ситуацију, али и складу са актима клуба, статута КСС, као и међународним правом, имајући у виду пресуде суда у Минхену и Јерусалиму, како би се клуб припремио за заштиту својих права“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари