ФМП: Сносимо последице за туђе пропусте

КЛУБ ИЗ ЖЕЛЕЗНИКА АПЕЛОВАО ДА БУДУ ОТКРИВЕНИ СВИ ДЕТАЉИ ЗАВЕРЕ ПРОТИВ СРПСКЕ КОШАРКЕ

 

        КК ФМП још нема дефинитивну потврду да ли ће у наступајућој сезони наступати у Европи, иако је поднео кандидатуру за Еврокуп.

        После јасног наговештаја из Барселоне да ће клуб из Железника играти наведено такмичење, Кошаркашки савез Србије поручио је да ће и на „пантере“ бити примењена забрана регистрације играча којом је раније прећено и Партизану и коју су црно-бели навели као основни разлог одустајања од Еврокупа.

        У међувремену, ФМП је саопштио да је решен да учествује у том такмичењу, као и да је његова апликација за то такмичење прихваћена, а уз то је послао и низ питања Кошаркашком савезу Србије, међу којима је истакнуто: „Зашто ФМП није примљен у FIBA Лигу шампиона?“.

        У данима након јавног постављања тих питања одговори из Сазонове очигледно нису упућени у Железник, па се клуб из Стјепана Супанца огласио новим саопштењем.

        ФМП је поновио став да је решен да игра Еврокуп, али и указао на то да је доспео у неугодној ситуацији, у којој ће неизбежно бити на губитку.

        Такође, из Железника је поручено да су дошли до свих релевантних података око „завере која се плела месецима око српске кошарке“, као и да трпе велике притиске да одустане од Еврокупа.

       „Сносимо последице и кривицу за туђе пропусте“, поручено је, између осталог.

        Уз то, ФМП је послао апел другима да објасне та нова сазнања, уз поруку јавности да схвати да српска кошарка више није у „ери у којој се један клуб пита за све“.

        Саопштење клуба из Железника преносимо у целости:

       „КК ФМП чекао је, као што је и обећао српској јавности, 9. дана да добије одговоре од Кошаркашког савеза Србије, на постављена питање у вези препрека око нашег учешћа у Еврокупу.

        Пошто одговоре нисмо добили објављујемо допис који смо упутили КСС-у 06.09.2016. године како би јавност била упозната са његовом садржином. У међувремену дошли смо до свих релевантних података око ове, сада слободно можемо рећи завере која се плела месецима око српске кошарке. Пошто смо решени да играмо Еврокуп, а доведени смо у неугодну ситуацију у којој ћемо, шта год да коначно одлучимо, бити на губитку, сматрамо да имамо пуно право да објаснимо српској кошаркашкој јавности шта се дешавало претходних месеци, и како смо дошли у ову ситуацију. КК ФМП трпи велике притиске да одустане од Еврокупа и претрпи материјалне губитке и још постане некакав кривац за туђе пропусте...

        Зато сада нека неки други објасне наша сазнања, а јавност, не и лажни идеолози и колумнисти, који се тако брину за српску кошарку и лажу јавност, схвате да смо у 2016. години и да српска кошарка није више у ери у којој смо имали један клуб који се питао за све и због чијих одлука су сви испаштали…“

        Чекајући расплет ситуације, незваничне информације већ говоре да је Еврокуп одлучио да промени најављени формат такмичења и да је с тим у вези већ направио конкретне потезе.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари