ФМП одустао од Еврокупа, тражиће одштету…

ЗБОГ НЕПРИНЦИПИЈЕЛНИХ ПРИТИСАКА И АТМОСФЕРЕ КОЈА ЈЕ СТВОРЕНА У ЈАВНОСТИ
 

  • Чланови Скупштине су информисани, уз помоћ адвоката ћемо размотрити правне могућности због штете коју је клуб претрпео - наводи се у саопштењу

        После серије састанака и разматрања ФМП Железник је одлучио да не учествује у Еврокупу. Образложење су дали у виду саопштења у којем се наглашава да ће тражити надокнаду.

        „Скупштина КК ФМП на седници која је одржана у понедељак 03.10.2016. године у Београду, и поред свих позитивних препорука које је добила од УО клуба да први тим клуба игра Еврокуп, у такмичарској 2016/17 години, одлучила је да гласањем (простом већином) одустане од учешћа у Еврокупу. Чланови Скупштине клуба су информисани, и колико је клуб са друге стране могао да добије у сваком погледу играњем Еврокупа, о чему су нас известили чланови УО и правног тима КК ФМП. Зато ћемо у наредном периоду уз помоћ адвоката ЕКА размотрити правне могућности за надокнаду штете коју је КК ФМП претрпео због неучешћа у Еврокупу изазваног непринципијелним притисцима и атмосфером која је створена у јавности да нико, након некога, из Србије не може да игра Еврокуп - наводи се на почетку саопштења.

        Истичу да ће овим учинити још једну услугу српској кошарци и да се радују да челници ЕКА препознају важност клуба.

        - Тиме ћемо учинити још једну услугу српској кошарци (која је годинама уназад имала велике користи од постојања ФМП-а у виду десетина репрезентативаца у свим селекцијама) и коначно открити све који под плаштом некакве заштите интереса српске кошарке, заправо уништавају ту кошарку на све могуће начине. Радује нас да челници ЕКА и даље препознају важност нашег клуба у европским оквирима, чини нам се, и много више него многи у домаћој јавности и српској кошарци. Такав став и поверење које имамо од водећих људи ЕЛ наша је највећа победа - наводи се у саопштењу.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари