FIBA Лига шампиона: „Црно-бели“ у Солуну

ДУЕЛ ДВА ЦРНО-БЕЛА ТИМА, ЧИЈИ СУ НАВИЈАЧИ У БРАТСКИМ ОДНОСИМА, ПРВИ ЈЕ ОД 1990.

        Екипа Партизана игра од 20 часова против ПАОК у Солуну први меч шеснаестине финала FIBA Лиге шампиона.

        Партизан у меч улази после победе над највећим ривалом Црвеном звездом, која може бити важна за самопоуздање играча.

        Дуел два црно-бела тима, чији су навијачи у братским односима, први је од 1990. године.

        „Свака утакмица коју играмо, победили или изгубили, најважнија је следећа. Јесмо победили Звезду, то је лепа победа, они имају феноменалну сезону, али због типа утакмице и неких повреда, поједини играчи вероватно неће наступити. Не желим да вам дам имена јер није 100 одсто сигурно да неће играти, па ћете рећи да сам покушао да вас преварим. Ми имамо једноставно правило, не терамо играче да играју ако су повређени. То је увек њихова одлука. Ако верују да могу да помогну, можда ћемо им помоћи лековима или нечим сличним. Имамо лудачки распоред у фебруару, па је све у контроли штете. Бирамо утакмице, тимове против којих неки играчи не морају да играју“, истакао је тренер Партизана Александар Џикић.

        Партизан је био трећи у Групи Е са 8-6, док је ПАОК био четврти у Групи Ц са 7-7, у конкуренцији Асвела, Нептунаса и Олденбурга.

        „ПАОК у првенству има учинак 9-7, на деоби је од четвртог до шестог места. Као и остали грчки тимови, има пуну ротацију од десет играча. Имају добар сајз на центарским позицијама, споља су главни стрелци Шиберт и Мекфаден, унутра прва опција Клантон. Домаћи део екипе искусан, плус неколико Грка у правим играчким годинама. Могу да играју ефикасно и у транзицији, али им је и позициони напад организован и контролисан“, додао је тренер „црно-белих“.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари