Евролига: Звездина Д група - непредвидива

ЕВРОЛИГА ЈЕ ЗВЕЗДУ ПРЕДСТАВИЛА КАО ВЕОМА МЛАДУ ЕКИПУ

КОЈА ЋЕ ИМАТИ ВЕЛИКУ ПОДРШКУ СА ТРИБИНА

        Великани европске кошарке, екипе које долазе, шампион Еврокупа и дебитант Нептунас. Тако Евролига представља Д групу у којој ће играти и Црвена звезда.

        Капитен Лука Митровић рекао је да тим не сме никога да потцени.

         „У групи је екипа Нептунаса која је можда на папиру аутсајдер, али сама чињеница да играју Евролигу и да долазе из Литваније која је кошаркашка земља, довољно говори о њима“, рекао је Митровић о најмање познатом ривалу у Д групи.

        У најави пред старт такмичења, на сајту Евролиге се наводи да је Д група непредвидива са вероватно најбољим навијачима у Европи. Олимпијакос је први фаворит ове групе, иако је недавно сменио тренера Барцокаса.

         „Имамо велико поштовање према ривалима. Ово је тешка група, али спремићемо се за сваки меч и покушаћемо да савладамо сваког ривала“, рекао је Брајант Данстон.

        Тренер Валенсије Велимир Перасовић је као играч освојио три Евролиге и зна ша га очекује у групи Д.

         „Ова група је веома тешка. Не само због Олимпијакоса који је један од фаворита за освајање титуле. Ту су и Галатасарај, Црвена згвезда и Куча Лаборал, екипе које такође имају веома добре играче. Биће тешко и морамо да будемо спремни да на свакој утакмици дајемо максимум“, каже Перасовић.

        Галатасарај је прошле сезоне стигао до четвртфинала Евролиге, а ове сезоне је, чини се, још снажнији. Карлос Аројо и сјајна публика гарант су добрих резултата турског великана.

        Нептунас је на папиру аутсајдер из ове групе, али ће сигурно желети да остави траг у својој првој сезони у Евролиги.

         „Нема фаворита, можемо да победимо свакога. Сигурно је да је група тешка. Нико не зна ко ће проћи даље“, рекао је центар Нептунаса Шаракаускас Витаутас.

        Куча Лаборал је доста изменила свој ростер, а највећа снага је њихова публика.

         „Знам да ћемо имати велику подршку на путу ка Топ16 фази. Играћемо тешке мечеве са великим ривалима, па ће нам бити веома важно да имамо шестог играча на домаћем паркету“, сматра Фабијан Козер из Лаборал Куче.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари