Евролига: Вечерас Партизан-Будивељник у Арени

ПАРТИЗАН НИС ДОЧЕКУЈЕ УКРАЈИНСКОГ ШАМПИОНА (20.45 Ч)

У ПОКУШАЈУ ДА САЧУВА ШАНСЕ ЗА ПЛАСМАН У ДРУГИ КРУГ

         Вечерашња утакмица са Будивељником (20.45 ч, ТВ Спорт клуб) Партизановим кошаркашима ће бити јубиларна, десета у нашој највећој дворани. У „Комбанк арени” за сада имају скор 5-4, укључујући два сусрета која су добили на финалном турниру Јадранске лиге 2009. године.

         На првој утакмици, са Панатинаикосом пре четири и по године у Топ 16 Евролиге, постављен је рекорд у посећености на мечу елитног европског такмичења (званично 22.567 гледалаца), а овога пута интересовање није ни близу, не само због имена противника (игра се у „Арени” због припрема „Пионира” за први део Светског првенства рукометашица). До јучерашње клупске медијске конференције улазнице је обезбедило 10.500 навијача, укључујући оне које су подигли власници годишњих карата.

         - Овај простор је тешко освојити, и када има 10.000 људи дворана је полупразна. Потребна нам је помоћ навијача, да се види љубав према клубу. Ова утакмица нам оставља могућност за пролаз у Топ 16, али играмо и за одбрану самопоштовања, да докажемо да смо равноправни учесник Евролиге - рекао је тренер „црно-белих” Душко Вујошевић.

         Српски шампион је своје праве шансе пропустио на теренима управо директних конкурената: против Будивељника је у Украјини водио у последњој четвртини па изгубио са 74:69, а прошле седмице је у последњим секундима испустио победу у сусрету са Нантером у Француској (61:62). Уочи последња три кола, мало је оних који верују да је четврто место достижно.

         - Будивељник има велики буџет и одличан тим, којем је ова утакмица веома важна. Ми имамо наше предности, млад и талентован тим са радним навикама. Био би велики успех да смо победили Нантер у Паризу. Али, повреда Вестермана је утицала на нас - констатовао је Вујошевић.

         Замена за Вестермана (успешно оперисан у Лиону) није пронађена ни за две и по седмице, па до даљег главни организатор игре остаје Богдан Богдановић, који нема тешкоћа са повећаном „минутажом”.

         - Умор нестане са почетком утакмице. Имамо жеље и енергије, борићемо се као у Француској. „Арена” није прави домаћи терен као „Пионир”, има и доста играча који ту нису играли, али надам се да ће навијачи доћи у великом броју - рекао је Богдановић.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари