Евролига: Марселињо Уертас MVP другог кола

НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ У ОВОМ КОЛУ БИО ЈЕ КИТ ЛЕНГФОРД ИЗ АРМАНИЈА

СА 29 ПОЕНА И НА ТАЈ НАЧИН ДОШАО НА ДРУГО МЕСТО

     Марселињо Уертас

          Најкориснији играч другог кола Топ 16 фазе Евролиге је члан Барселоне Марселињо Уертас, објављено је на сајту тог такмичења.

          Уертас је у победи Барселоне над Фенербахчеом од 76:73 имао индекс успешности 30. Он је постигао 23 поена, само један мање од свог рекорда у Евролиги, забележио је и седам асистенција, четири украдене лопте, а над њим је направљено шест прекршаја.

          Исти индекс успешности имао је и српски кошаркаш Зорац Ерцег, који је у поразу свог Галатасараја од Реала постигао 24 поена, уз пет асистенција и четири скока.

          Трећи по успешности био је Кит Ленгфорд из Арманија са 29 индексних поена, док су играч Партизана Таренс Кинси и Џастин Дентмон из Жалгириса имали индекс корисности 26.

          Најбољи стрелац у овом колу био је Ленгфорт са 29 поена и он је на тај начин дошао на друго место са 16,8 поена по мечу. Први је и даље Бојан Богдановић из Фенербахчеа са 17,4 поена по мечу.

          У другом колу Топ 16 фазе највише скокова су забележили Девин Смит из Макабија и Џон Брајант из Бајерна, по 12, али је кошаркаш Партизана Жофре Ловерњ и даље на првом месту са 9,3 скокова по мечу.

          Карлос Аројо из Галатасараја био је најбољи асистент кола са 10 асистенција.

          Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари