Евролига: Београд „најтежи домаћи терен“

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА, СА ЧАК 55 ОДСТО ГЛАСОВА, „НАЈВЕЋЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ ТАКМИЧАРСКЕ СЕЗОНЕ“

        У анкети међу легендама Евролиге, већина одговорила да је најтеже гостовање било у Београду, против Црвене звезде.

        Када се кошаркашима широм Европе, па и света, помене Београд, листом се сви насмеше и изговарају: „Крејзи, крејзи“ (лудо, лудо).

        Атмосфера коју су годинама правили навијачи Партизана у хали „Пионир“ или у Београдској арени свима је остало дубоко урезана у сећање, а такву атмосферу наставили су да доживљавају играјући против Црвене звезде.

        Евролига је поводом завршене такмичарске сезоне анкетирала „легенде Евролиге“ Теа Папалукаса, Патрика Фемерлинга, Матјажа Смодиша, Николу Вујчића, Мирсада Турџана, Михалиса Какјузиса, Ермала Кућа и Рамунаса Шишкаускаса, са питањима: „Која екипа је била најпријатније изненађење Евролиге“, „Који тим је био најтежи домаћи/гостујући тим“, „Ко је био тихи херој за свој тим“?, „Који играч је био најважнији за свој тим“?

        У категорији „највеће изненађење такмичарске сезоне“, са чак 55 одсто гласова, убедљиво је победила Црвена звезда, на другом месту је Басконија са 22 процента добијених гласова.

        Резултати су идентични и у категорији „најтежи домаћи терен и тим“ - Црвена звезда је победила са 55% гласова, другопласирана је екипа ЦСКА са 33.

        И у категорији „најтежи тимови на гостујућим паркетима“ Црвена звезда је позиционирана врло високо на трећем месту иза великана ЦСКА и мадридског Реала.

        Име центра Огњена Кузмића налази се у групи играча који су означени као „тихи хероји“ и врло важни за игру свог тима. Кузмић (јануарски MVP Еврлолиге) се налази у друштву са Диксоном, Јудом, Ајоном, Слукасом,Датомеом,Калинићем, Махмутолуом, Курбановом... 

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари