Евробаскет: Летонија прва препрека Србији

ЛЕТОНЦИ ИМАЈУ ИЗУЗЕТНО ТАЛЕНТОВАН САСТАВ ПРЕДВОЂЕН NBA ЗВЕЗДОМ У УСПОНУ ПОРЗИНГИСОМ

        Креће такмичарска грозница и у Истанбулу, а премијеру на Евробаскету селекција Србије има против Летоније (16„) у Фенербахче Арени.

        Дуел десеткованих „Орлова“ и селекције која је у огромном успону, могао би да буде један од кључних окршаја у борби за прво место у групи Д.

        Две репрезентације су се последњи пут састале пре четири године на Евробаскету у Словенији, где је Србија славила 80:71.

        Из тог тима који је предводио Дуда Ивковић, у садашњој селекцији код Александра Ђорђевића су само Богдан Богдановић, Василије Мицић и Владимир Штимац.

        У центру пажње управо је Богдановић јер се враћа у дворану у којој је наступао са доста успеха претходних година.

Група Д, И коло:
13:15 Белгија - В. Британија
16:00 Србија - Летонија
20:00 Турска - Русија
 

        Србија је на турнир дошла буквално рањена бројним повредама, након што су током припрема отпали Милош Теодосић и Мирослав Радуљица, дан пред пут на ЕП придружили су им се Немања Недовић и Никола Калинић.

        С друге стране, Летонци имају изузетно талентован састав предвођен NBA звездом у успону Кристапсом Порзингисом, који ће бити вероватно кључни фактор овог меча.

        Доминантни крилни центар Њујорк Никса имаће посебну пажњу српске одбране, главни ривал требало би да му буде Милан Мачван, али се може очекивати и већа минутажа за Стефана Бирчевића, пре свега како би Ђорђевић сачувао Мачвана од фаулова.

        Такође, није немогуће да наш селектор ту проба да искористи и висину Огњена Кузмића.

Група Ц:
14:00 Мађарска - Хрватска
16:45 Шпанија - Црна Гора
19:30 Чешка - Румунија
 

        Међутим, осим Порзингиса, Летонија има још неколико сјајних играча, пре свих бивше крило Партизана, а сада адута Грега Поповића у Сан Антонио Спарсима Давис Бертанс.

        Он предводи групу играча (Блумс, Јаниченокс, Стрелнијекс) који ће вршити беспоштедну канонаду српског коша иза линије за три поена, док ће подршка Порзингису у близини коша бити Тима, Смитс и Мејерс.

        Дан у групи Д отвара меч између Белгије и Велике Британије, који ће вероватно да одлучује о томе која од ове две селекције ће остати у игри за нокаут фазу, мада није немогуће да изненаде неког од фаворита.

        На крају, тачку на прво коло ставиће дерби између домаћина Турске и Русије. Уфук Сариџа има респектабилан састав иако је такође без неколико највећих звезда (Иљасова, Кантер, Ашик, Диксон), док је највећи адут Русије најплаћенији играч Европе Алексеј Швед.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари