Еуробаскет: Богдановић - Италија дошла прекасно

КО ЗНА КАКО БИ САДА ПРИЧАЛИ ДА СМО У ЧЕТВРТФИНАЛУ ИГРАЛИ ПРОТИВ „АЗУРА”, УПЛАШИЛИ СМО СЕ ШПАНИЈЕ, A НИСУ ТОЛИКО БОЉИ ОД НАС

Богдан Богдановић на мечу против Шпаније

        Не да је „баш, баш” дебитант, него и момак, који је „купио” селектора Ивковића после првог сениорског репрезентативног лета. Толико да има другу (иза Недовића) минутажу на протеклом Евробаскету, а рам за одличну слику не квари ни податак да је капитен Крстић „испао” из конкуренције са мечом мање.

        Готово редовно члан прве петорке, Богдану Богдановићу је који десети део поена (9,4) недостајао да се убаци и у легендарно екс-југословенско друштво (Кићановић, Ћосић, Петровић, Паспаљ, Дивац), који су имали десет и више кошева у просеку до 22. године.

        А сад, као у реклами „мало ли је”... А млади репрезентативни бек, који је спортски, храбро дрзак, на све, једва је процедио:

        - Ма, Дуда ми је дао шансу...

        Утисци о највећем континенталном такмичењу стану у три најважније речи - пласман на СП, који је изборен у мечу за седмо место. А наш саговорник забележио чак девет скокова.

        - Цео шампионат је „заборављен”, барем када смо ми у питању, оног тренутка када смо добили Италију и, одстварили примарни циљ. Ма радовали смо се као да смо освојили медаљу - искрено ће, у разговору за “Спорт” Богдановић. - Нећу ни да размишљам шта би било да нисмо победили „азуре”, куда би кренуле разне приче.

        Богдановић не прича превише о протекле три недеље у Словенији, када би национални тим експлодирао од радости, али и када су наишле туге, преиспитивања, сумње...Све је остало по страни пошто су „азури” остали да само чежњиво гледају ка Шпанији 2014.

        - Ех, како смо кренули против Литваније, прва, па друга фаза. Народ је сигурно полетео, а и ми на неки начин, барем у мислима. Не могу да кажем, били смо у великој игри све до четвртфинала и, Шпаније. Да је само била Италија, ко зна шта би било. Е, зато ми је криво, јер смо много млади неисусни, а „фурија” веома озбиљан противник.

        Само се насмејао на опаску да је та иста Шпанија, двоструки европски шампион, „лепо изабрала” четвртфиналног противника (Србија уместо Литваније).

        - Гледао сам меч, више није важно - не упушта се Богдановић у коментаре без „очигледних” доказа.

        Неки непријатни порази као онај несрећни четвртфинални или непуних 24 сата касније против Словеније, биће кориснији за извлачење поука него за враћање филма уназад. Зато кратко.

        - Уплашили смо се Шпаније, нису они сигурно толико бољи од нас. Али, требало је после свега устати, а то нисмо добро урадили у дуелу са домаћином ЕШ. За ту утакмицу нема алибија. Искрено се надам да такве грешке нећемо поновити на СП у Шпанији - оптимиста је Богдан Богдановић.

        Он је један од младих српских лавова на кога би, Боже здравља, репрезентација требало још много година да рачуна.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари