Џикић о Задру: Кључно је било успорити их…

ПАРТИЗАН ИХ ЗАУСТАВИО НА МАЊЕ ОД 70 ПОЕНА И ПРЕКИНУО НИЗ ОД ТРИ ПОРАЗА У АБА ЛИГИ

Александар Џикић

  • Они су покретљиви и зато је кључ био у томе да пробамо да их успоримо, то нам је одбраном успело - рекао је тренер црно-белих

        Још чекам утакмицу кад ћемо сви да одиграмо добро - рекао нам је недавно Вилијам Хечер, плејмејкер Партизана.

        Подсетио је и да је на почетку сезоне он био тај који је искакао, али и да је у последње време у паду форме. Сада неко други даје већи допринос.

        У суботу у Задру, Партизан је био најближе томе да „сви одиграју добро“. Свако је своју улогу обавио толико добро да то буде довољно да Партизан слави (76:69) на гостовању са кога се није често враћао певајући - и кад је имао много квалитетнији тим, па и да прекине низ од три пораза у АБА лиги, а посебно да из главе избаци утакмицу против Шарлроа.

        Наравно, и даље то није најбоље од Партизана, али је било много боље од неколико претходних партија. Некако, најконстантније. Одбрана је ретко кад проблем, ни у Задру није била.

        - Имали смо неке грешке у преузимању на Бараћу, али генерално сам задовољан јер смо успели да успоримо Задар - кратко је рекао Александар Џикић, тренер кошаркаша Партизана.

        Партизан је успео да заустави Задар на мање од 70 поена. Ако се зна да тим из Далмације ове сезоне постиже око 80, то је добар знак за црно-беле.

        - Ако ту њихову орјентисану пик енрол игру, браните другачије него што смо то ми радили сада, не видим како можете да ограничите Задар на мали број поена - наставио је причу Џикић:

        - Они врло добро трче. Имају и кратку ротацију, са једне стране то је заморно, али са друге стране, ти момци играју са огромним самопоуздањем. Тешко је то све исконтролисати, још је сада Рамљак углавном играо на тројци, а то је врло агресиван играч у скоку. Рецимо, то је човек који свестан својих недостатака у игри и максимално користи оно што добро ради. Они су покретљиви и зато је кључ био у томе да пробамо да успоримо Задар. И то нам је одбраном успело.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари