Џикић: Морамо лимитирати контре Олимпије

ПРОТИВНИК ЈЕ ОЗБИЉАН, И НАШ ПРИСТУП МОРА ДА БУДЕ У СКЛАДУ СА ТИМЕ, РЕКАО ЈЕ КРИЛНИ ЦЕНТАР БИРЧЕВИЋ

Александар Џикић

        Кошаркаши Партизана дочекују у недељу Унион Олимпију (17ч) у петом колу АБА лиге, а тренер Александар Џикић очекује тежак меч.

        Црно-бели имају четири победе у низу, док гости из Љубљане имају тек један тријумф али са утакмицом мање.

        Прошле сезоне оба меча су решена на кош разлике, Партизан је славио у Београду са 76:74, док је Олимпија била боља на свом паркету са 118:115 после чак четири продужетка.

       „Противник је озбиљан, и наш приступ мора да буде у складу са тиме. Имају добар тим, играће без притиска и таква ситуација увек мора да се третира на адекватан начин. Ми знамо да ће Пионир бити пун, и да ћемо дати све од себе у овом тренутку“, рекао је крилни центар Стефан Бирчевић.

       „Поштујемо сваког противника, нарочито када у свом саставу има више врло талентованих играча, који сами могу да одлуче исход меча. Гости имају тзв. пуну ротацију, са десет играча, односно на свакој позицији имају и стартера и дефинисаног back up играча, немају потребе за импровизацијама када је формација у питању. Имају врло потентну спољну линију, комбинацију атлетицизма и добрих шутерских способности. Врло је важно да се лимитира њихов број поена у транзицији, врло брзо прелазе у фазу напада и не пропуштају прилику да упуте шут за 3 поена уколико одбрана није фокусирана. Очекујемо да се одлуче за алтернативне одбране, и за то смо се спремали“, рекао је Џикић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари