Џенкинс: Проговорио сам српски после коша!

КУЗМИЋ СКИНУО ЛОПТУ КОЈА ЈЕ ПРЕТИЛА ДА УЂЕ У КОШ И ОБЕЗБЕДИ ФЕНЕРУ ПРОДУЖЕТАК

Чарлс Џенкинс и Небојша Илић после одлучујућег коша

        ЈЕДАН кош и једна блокада изнедрили су двојицу јунака. Тензија, напетост, неизвесност трајали су 39 минута и 48 секунди, а онда су Чарлс Џенкинс и Огњен Кузмић узели ствар у своје меке, односно чврсте руке. Американац је погодио одлучујући кош 12 секунди пре краја, а сјајни центар крунисао сјајну партију (21 п, 8 ск) блокадом Јудоа скоро уз звук сирене.

        Обојица су пребацивали титулу јунака као да додају лопту, а речитији је, по обичају, био популарни Ђенка. На енглеском у који убацује све више наших речи:

        - Био сам толико пресрећан после поготка да сам почео и на српском да причам - разумео је и његов чувар Калинић речи славља. - Желео сам да се извучем на полудистанцу, знао сам колико је Калинић добар дефанзивац. План је био само да направим себи добру позицију и ето, успео сам. Лопта је ушла, а не сећам се шта сам причао после тога. Али било је на српском.

        Кузмић је потом ноктом скинуо лопту која је претила да уђе у кош и обезбеди Фенеру продужетак.

        - Веровали смо у нашу одбрану. Ми смо такав тим, добро смо их чували у завршници. Лазић је одлично сачувао Богдановића, натерали смо Јудоа да упути тежак шут и Кузмић је онда сјајно одрадио посао - узбуђен је био Џенкинс.

        Поготово због сцена после меча.

        - Ау човече - америчким сленгом је објаснио оно што не може на српском. - Кренуо сам ка Лазићу и видео стампедо! Навијачи су малтене ушли на терен. Остао сам без речи. То ме је подсетило на колеџ кошарку.

        Кузмићева блокада се не виђа само у NCAA, већ и у NBA.

        - Није одлучио тај мој потез на крају утакмице - скривао се Звездин центар од рефлектора који су били уперени у њега синоћ. - Била је то добра тимска партија, добра тимска одбрана на крају. Један човек ништа не може да одлучи у кошарци.

        Али један такав ефектан потез може да одлучи меч.

        - Некако сам успео да блокирам, добро сам се поставио. Заправо, цела одбрана је била добро постављена. Цео меч смо били у егалу и на крају добили. Осећај је сјајан, емоције су нас на крају сустигле. Навијачи су нам се придружили у слављу, јер су видели колико нам је значило, колико смо се трудили. Заслужили смо ову победу.

        А Кузмић и Џенкинс су заслужили да на равне части поделе титулу јунака.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари