Две године рада Покрета за женску кошарку

СПЕЦИЈАЛНА ГОШЋА НА РОЂЕНДАНУ И НА ДРУЖЕЊУ СА МАЛИМ КОШАРКАШИЦАМА БИЛА ЈЕ НАТАША КОВАЧЕВИЋ

   Наташа на дружењу са Марининим кошаркашицама

        Покрет за женску кошарку Марина Маљковић прославио је други рођендан.

        Спортско удружење које је основала Маљковићева у претходне две године направило је велики искорак у промоцији женске кошарке, како у Београду, тако и у Србији и успело је да активира хиљаду девојчица да редовно тренира кошарку.

        Пројекат „Бесплатне школе кошарке за девојчице основношколског узраста“ спроводи се на чак 17 локација у Београду и Србији уз помоћ локалних самоуправа, као и Телекома Србија, Роде, Адико банке и Кока-коле.

        „Жао ми је што због обавеза нисам у могућности да будем са мојим малим кошаркашицама на други рођендан и зато им шаљем велике поздраве из Турске. Веома сам поносна на њих што су редовне на тренинзима, што имају одличне оцене у школи и што се понашају примерно увек и свуда, баш како их ми у Покрету учимо. У нама ће имати велику подршку у кошаркашком развоју“, истакла је Маљковићева.

        Поводом рођендана организоване су манифестације у СРОЦ „Врачар“ и СЦ „Олимп“ на којима су председници општина Врачар и Звездара проф. др Милан Недељковић и Милош Игњатовић девојчицама уручили опрему за тренинг.

        Специјална гошћа на дружењу са малим кошаркашицама била је Наташа Ковачевић. Она је у име фондације „Наташа Ковачевић“, а у сарадњи са Вукотић медијом, девојчицама из Покрета поклонила аутобиографске књиге „Кораци“.

        У последњој недељи 2017. године бесплатни тренинзи ће се према редовном распореду одржати у основним школама Краљ Петар И и Владислав Рибникар, а Покрет са радом наставља на свих 17 локација после новогодишњих и божићних празника.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари