Дудини „орлови“ преслишали Турке

КОШАРКАШКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА У ПРВОМ ПРИПРЕМНОМ МЕЧУ ЗА ЕУРОБАСКЕТ СЛАВИЛА ПРОТИВ ТУРСКЕ (78:63) НА ТУРНИРУ У ЦЕЉУ

Немања Недовић

         Ако се по јутру дан познаје, кошаркашка репрезентација Србије могла би да нас обрадује овог лета.

         Изабраници Душана Ивковића су после напорних тренинга у Београду, Крањској Гори и Рогашкој Слатини одиграли прву утакмицу на припремама за Еуробаскет и забележили лаку и убедљиву победу.

         На турниру у Цељу, „орлови“ су победили селекцију Турске резултатом 78:63 (23:18, 20:9, 13:20, 22:16).

         Репрезентација Србије имала је надмоћ у скоку (41 наспрам 27 Турака), али је била и нешто прецизнија у шуту из игре (50 одсто, Турци 43), нарочито са линије пенала где је Турска заиста била очајна - 6/22.

         Турци су „показали зубе“ у првом кварталу, када су успели да поведу са 16:15, а затим су припретили и средином четврте четвртине, када су искористили пад у игри „орлова“.

         Тим Душана Ивковића, предвођен капитеном Ненадом Крстићем који је уписао 23 поена и седам скокова, већ је крајем првог периода игре кренуо да пуни кош ривала, а нешто пре одласка на одмор дотерали су предност и до „плус 19“ (42:23).

         У наставку су Турци збили редове, док се Србија мало опустила, па су кренули да хватају прикључак. Они су се у 34. минуту приближили на 57:64, али су Крстић и Богдан Богдановић мини серијом омогућили Србији да се опет резултатски одлепи, док су Немања Бјелица и Немања Недовић оверили тријумф са две тројке у финишу.

         Уз Крстића, који је био најефикаснији, у редовима Србије истакли су се Недовић са 15 и Бјелица са 10 поена и осам ухваћених лопти. Рашко Катић, Владимир Штимац и Богдановић постигли су по шест погодака, док је меч пропустио само Василије Мицић, који има лакшу повреду.

         Код Турака најбољи је био Барис Ермиш са 13 поена.

         „Одиграли смо јако добру утакмицу у којој смо имали неколико периода веома квалитетне игре. Са пуно дебитаната у тиму, момака који су први пут носили дрес репрезентације, убедљиво смо савладали веома искусан тим Турске. Све оно што смо радили током досадашњег дела припрема, преточили смо у добру игру и победу“, изјавио је Александар Кесар, помоћни тренер Србије, после првог дуела у Цељу.

         Он је додао да меч против Турака треба да буде само подстрек српском тиму за утакмице које им тек предстоје.

         „Тим треба да научи да игра из дана у дан, у ритму у коме ћемо морати да наступамо на Европском првенству. Одмах треба да се заборави ова утакмица, јер морамо да покушамо да поновимо овакво издање и у суботу, против веома квалитетне селекције Словеније, што неће бити нимало лако“, оценио је Кесар.

         Србија у суботу на турниру у Цељу игра меч против селекције Словеније од 20.45 часова.

Крстић најбољи на јубилеју

         Капитен Ненад Крстић одиграо је против Турске 100. меч за сениорску репрезентацију Србије.

         Он на јубилеју био најбољи појединац са 23 поена и седам скокова за 23 минута у игри.

         Крстић је у 100 наступа за репрезентацију Србије постигао укупно 1.166 поена.

СРБИЈА - ТУРСКА 78:63

         СРБИЈА: Дангубић, Богдановић 6, Бјелица 10 (8 ск), Марковић 4 (4 ас), Митровић, Крстић 23 (7 ск), Анђушић, Катић 6, Штимац 6, Недовић 15 (4 ас), Гагић 6, Калинић 2.

         ТУРСКА: Прелџић 4, Гулер 4, Онан, Ерден 4, Четин 5, Саваш 6, Гонлум 5, Арслан, Туркоглу 11, Батук, Кичли 6, Ермиш 11, Чантекин, Туркилмаз 7.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари