Дуди Ивковићу награда „Легенда Евролиге“!

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ДА ОЦЕНИТИ ШТА ЈЕ СВЕ УРАДИО ИВКОВИЋ ЗА СВЕТСКУ КОШАРКУ, РЕКАО ЈЕ БЕРТОМЕУ

Душан Дуда Ивковић

        Чувени српски кошаркашки стручњак Душан Ивковић постаће први тренер који је добио специјалну награду „Легенда Евролиге“, објављено је на сајту такмичења.

        Њему ће велико признање бити уручено 20. септембра на својој опроштајној утакмици у Пиреју и ревијалном мечу тимова Звезде Душана Ивковића и Олимпијакоса.

        Ивковић је ушао у друштво легенди попут Димитриса Дијамантидиса, Шарунаса Јасикевичуса, Хуана Карлоса Навара, Теа Папалукаса, Рамунаса Шишкаускаса и Мирсада Турџана који су као играчи добили награду Евролиге.

        Први човек Евролиге Ђорди Бертомеу изјавио је да му је велика част што ће Ивковић да добије тако вредно признање.

        „Немогуће је да оценити шта је све урадио Ивковић за светску кошарку, био је ментор многим великим кошаркашима и сјајан пример професионалца. Једини је тренер који је освојио оба трофеја у нашем такмичењу“, рекао је Бертомеу који ће бити присутан на опроштају Ивковића у дворани Мира и пријатељства.

        На опроштају Ивковића биће његови бивши играчи Милош Теодосић, Томас Ертел, Никос Зизис, Стефан Марковић, Богдан Богдановић, Костас Слукас, Чеди Осман, Никола Калинић, Перо Антић, Дарио Шарић, Виктор Хријапа, Кајл Хајнс, Бобан Марјановић...

        Ивковић је током богате каријере водио многе клубове попут Партизана, Ариса, београдског Радничког, Шибенке, Олимпијакоса, московских ЦСКА и Динама, Ефеса и других, освојио је два пута Евролигу (1997. и 2012), Еврокуп (2006), европски Куп Радивоја Кораћа (1976) и Куп Сапорта (2000), уз 15 титула првака и купова држава у којима је радио.

        И са нашим државним тимом освојио је прегршт медаља, злато на Светском првенству (1990), три злата на шампионату Европе (1989, 1991. и 1995), уз једно континентално (2009) и олимпијско (1998) сребро.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари