Дуда: Победили би Амере, да није било рата

О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ ЈУГОСЛАВИЈИ КОЈА НА ОИ У БАРСЕЛОНИ ЗБОГ РАТА НИЈЕ ДОБИЛА ПРИЛИКУ

Душан Дуда Ивковић

  • Док су други играчи били заузети сликањем са Џорданом и остатком екипе ми смо се спремали за тај меч, јер смо веровали да можемо да славимо - каже Дуда

        Завршио је Душан Ивковић тренерску каријеру, па сада отворено може да прича о свему из своје прошлости. Једна од тема у разговору за грчку телевизију је била и репрезентација Југославије која на Олимпијским играма у Барселони због рата није добила прилику да покаже шта зна и уме.

        Уместо тога је на Играма учествовала само Хрватска и на крају дошла до бронзе. Српски стручњак верује да би национални тим без хрватских и словеначких играча савладао чувени Дрим тим.

        - Да није било рата верујем да бисмо их победили. Док су други играчи били заузети сликањем са Џорданом и остатком екипе ми смо се спремали за тај меч, јер смо веровали да можемо да победимо - поручио је Дуда.

        У том тиму не би били играчи попут Дражена Петровића, Дина Рађе и Тонија Кукоча, али Ивковић верује да би Жарко Паспаљ, Владе Дивац и Саша Ђорђевић могли да испишу историју.

        Осим свог живота и каријере Дуда је причао о Дражену и признао да не може да изабере једног кошаркаша као омиљеног.

        - Петровић је био сјајан радник. Ако је тренинг почињао у осам, он би дошао у пола осам како би се спремио да учи и да ради. Без обзира на све не могу да изаберем једну особу, сви они су били моја деца - рекао је Ивковић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари