Драган Ђилас: Ми смо кошаркашка велесила

ПРОБЛЕМИ У СРПСКОМ СПОРТУ ПОЧИЊУ НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ

ГДЕ СЕ ЧАК 80% ИЗДВАЈА ЗА ФУДБАЛ

Драган Ђилас и Александар Ђорђевић

        Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас казао је гостујући на N1 да сматра Србију кошаркашком велесилом.

        Такође, човек под чијим се вођством српска кошарка вратила тамо где јој је и место, сматра и да се Савез радом и резултатима изборио да добија највише новца од државе.

        „Ми смо кошаркашка велесила - даме су прве у Европи и треће на ОИ, момци други на свету и ОИ. Кључ успеха је квалитет, атмосфера у екипи, спремност да помогнете колеги, да гледате позитивно, да верујете...“, рекао је Ђилас.

        Подршку док је на челу КСС Ђилас објашњава низом позитивних ствари које су учињене.

        „Атмосфера која је направљена, да Савез који је имао дуг два милиона евра данас функционише нормално, да нема утицаја ни клубова ни клубаштва... Радимо заједно и зато су ме подржали да останем“, каже он.

        Ђилас истиче да са премијером Александром Вучићем није имао никаквих проблема као председник КСС.

        „Чак сам имао и подршку државе која је јасна. Изборили смо се радом и резултатима да добијамо највише пара од државе кад су савези у питању“, рекао је Ђилас.

        Он каже да проблеми у српском спорту почињу на нивоу локалних самоуправа где се, неки кажу, чак 80 одсто издваја за фудбал, а онда нема за друге. Како тврди, на националном нивоу тих проблема нема.

        „Нас је држава подржала да добијемо квалификациони турнир за ОИ, а наш глас у FIBA се чује и поштује јер смо се за ових пет година за то изборили и резултатима и понашањем. Кошарка је у много бољој позицији него пре седам, осам година“, каже Ђилас.

        Он, такође, сматра да приватизација клубова у спорту мора у једном тренутку да се догоди. Ђилас каже да савези не смеју да буду приватни, али да клубови то морају да постану.

        „Посебно у фудбалу и донекле у кошарци. Неопходно је, иначе ћемо сваке године да кукамо како је Звезди и Партизану само мало фалило до Лиге шамиона, а у ствари им фали толико да не можемо ни да замислимо“, рекао је он.

        Кад је реч о спрези политике и спорта, Ђилас каже да се од политике не може побећи.

        „Ми од политике нећемо побећи јер је она на овим просторима све. Ма како то звучало, ми смо млада демократија, која постоји 15, 20 година. Други имају демократију по 100 година и направљен систем“, рекао је Ђилас.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари