Добар старт наших кошаркашица у Чешкој

ТОКОМ ЦЕЛОГ МЕЧА КОНТРОЛИСАЛЕ РЕЗУЛТАТ И ОДРЖАВАЛЕ ДЕСЕТАК ПОЕНА ПРЕДНОСТИ

        Реновинара женска кошаркашка репрезентација Србије победила је данас селекцију Кине резултатом 71:66 на старту турнира у Карловим Варима, у оквиру припрема за предстојеће Европско првенство.

        Најефикаснија у победничком тиму била је Јелена Миловановић са 20 поена, Саша Чађо је дала десет, а Сара Крњић девет поена.

        Изабранице селектора Стевана Караџића, који је прошле јесени заменио дугогодишњу селекторку Марину Маљковић, под чијим вођством је наш државни тим бележио вансеријске резултате, током целог меча контролисале су резултат и дешавања на терену и готово рутински „одржавале“ десетак поена предности стечених на старту.

        У првој четвртини одлична је била капитен Јелена Миловановић која је убацила 13 поена без промашаја, од чега три тројке, па је Србија на први одмор отишла са седам поена предности - 26:19. Србија је у другој четвртини стекла двоцифрену предност, а на велики одмор се отишло резултатом 42:33.

        Кина је на два и по минута пре краја пришла на само три поена минуса (68:65), али је Јелена Миловановић погодила тројку и решила питање победника.

        Данашњи меч „прескочиле“ су Драгана Станковић и Адријана Кнежевић због ситнијих повреда, док су у Београду остале Ана Дабовић због повреда листа и Тијана Ајдуковић због повреде скочног зглоба.

        Србија у суботу од 17.45 игра меч другог кола против Летоније, а у недељу и против Чешке.

        СРБИЈА - КИНА 71:66 (26:19, 16:14, 16:16, 13:17)

        СРБИЈА: Радочај, Петровић 8, Чађо 10, Крњић 9, Н. Јовановић 7, Миловановић 20 (4 ск), Шкорић 7, Т. Јовановић 4, Станаћев 1, Богићевић 3, Црвендакић, Мандић 2.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари