Ђорђевићев скенер: Богдан хоће, а не може...

СЕЛЕКТОР ДЕТАЉНО АНАЛИЗИРАО ТРЕНУТНУ ФОРМУ И СТАЊЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА, ГОВОРИО О ИГРАЧИМА ПОНАОСОБ

Александар Ђорђевић са репрезентативцима

        „Орлови“ су прошли све провере за Еуробаскет 2015 и у Београду се спремају за пут у Берлин, где ће од суботе заиграти на континенталној смотри.

        Дан после генералне пробе у Бањалуци, селектор Александар Ђорђевић конкретно је одговорио на питање: Селекторе, да ли вас нешто брине?

        У разговору за „Спортски журнал“, детаљну анализу почео је речима:

        „Не! Мислим, очигледне су неке ствари...“.

        Потом је говорио о скоро сваком играчу понаособ:

        „Богдан Богдановић муку мучи са леђима. Разговарали смо после утакмице. Он каже хоћу, а у ствари се види не може. После сам каже: Моја је грешка што сам због свега рекао да хоћу, а чим кренем видим да не могу. Добро знате да никада нисам тражио да се нешто мора преко повреде. Морамо да резонујемо“, рекао је Ђорђевић.

        Репрезентативни бек пропустио је неколико утакмица због бола у леђима. И на Аћибадем Трофеју Београда, а и на мини-турнеји у Тел Авиву. Ђорђевић је тих дана упитан да ли је његов наступ на Еуробаскету под знаком питања и одговор је био: „Не би требало да буде“.

        Селектор је потом наставио анализу.

        „Драган Милосављевић је после добрих утакмица у Израелу и Словенији и даље у одличној енергији, али је нападачки мало пао. То је сасвим нормално за реконвалесцента“

        „Зоран Ерцег коначно, после две утакмице, проналази минутажу и улогу која ће му бити зацртана. Сигурно може да помогне. Одиграо је солидну утакмицу у Бањалуци, пре свега нападачки, што је његов главни квалитет“.

        „Мирослав Радуљица је констатан у нападу, али нам сигурно недостаје његова одбрамбена карактеристика коју је имао прошле године. Али, током његових минута на терену стално је присутан, једна од наших јаких офанзивних опција“.

        „Огњен Кузмић држи одбрану на стварно изненађујућем ниову, добром енергијом и присутношћу. То је оно што нам је потребно, јер ће сви нападати преко високих играча“.

        „Милош Теодосић с вратио и нападачки, што нам је јако добро. Он је имао, с обзиром на повреду, један физички чуч, не пад. То је сасвим нормално“.

        „Никола Калинић сигурно може и мора боље, одбраном и енергијом пре свега. Играчи вуку навике из клубова, где су имали много минута, а сада дођу у скраћену ротацију у којој нема времена за чекање. Морамо да видимо сваког играча у његових три, четири, седам... минута. Нема 37 минута на које су навикли. То они апсолутно морају да реше“.

        „Немања Бјелица је физички све бољи из утакмице у утакмицу, што је веома добро“.

        „Стефан Марковић је имао феноменалне припреме и утакмице. Он је од првог дана био толико расположен, толико присутан, жељан, вољан... Прави вођа својим примером. Не могу да кажем да нас је изненадио, он је такав играч, али је стварно био на изузетном нивоу. Сада има неку упалу због чега смо превентивно реаговали и није играо у Бањалуци“.

         „Немања Недовић има експлозивност и нападачку снагу која нам је сигурно потребна, али мора да ради на одбрани, на тимским задацима и разумевању игре. То мора да подигне на много већи ниво. Али, он две године није нешто специјално ни играо. Мора да се дигне, посебно кроз одбрану која му је због концентрације, никако због физичких предиспозиција, била проблем“.

        „Други дају изузетну енергију, снагу и сигурност. Немања Дангубић је од почетка подигао игру на прави начин, ушао је у репрезентацију кроз одбрану, као што и треба да уђу млади играчи. Исто као и Никола Милутинов , који сваки пут када је био на паркету имао је солидну ролу. Као и Владимир Штимац. Све то од њих и очекујемо“.

        Краћу анализу, у којој се није дотакао анализе доприноса Марка Симоновића - о чему је често говорио, Ђорђевић је завршио самоуверено:

        „Ти смо који смо!“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари