Ђорђевић: Сви желе дрес репрезентације

МОРАМО ДА ПОПРАВИМО АТЛЕТСКУ СУПЕРИОРНОСТ ИГРАЧА

И БРЗИНУ ТИМА, БИЋЕ НОВИХ ИМЕНА НА СПИСКУ...

Александар Ђорђевић

        Жреб за Европско првенство у Француској 2015.године није био наклоњен репрезентацији Србије, али потпредседник КСС-а Дејан Бодирога и селектор „орлова” Александар Ђорђевић су оптимисти.

        - Не бежим од тога да је моја лична амбиција да играм против најбољих и њих победимо. Из једне моје изјаве, на скупу који нема везе са кошарком, извучено је као ударно да на ЕП идемо по залто. Рекао сам то у неком другом контексту, али не бежим ни од тога - свакако ћемо тежити најсјајнијем одличју. Прошлог лета смо усадили жељу врхунским играчима да поново обуку дрес репрезентације. Пратимо све наше играче. Морамо да заборавимо Светско првенство и да кренемо од нулте тачке - рекао је Александар Ђорђевић на почетку обраћања.

        Свестан је селектор Србије колико је Евробаскет тешко такмичење, али не жели из чињеница да се крије:

        - Европско првенство има посебну тежину јер је квалификационо за Олимпијске игре и већ могу да се читају изјаве врхунских играча попут Гасола, Паркера или Теодосића који желе своје тимове да одведу у Рио, а знамо да тамо са ЕП иду само финалисти. То довољно говори о амбицијама свих.

        Зна Ђорђевић и шта мора да се поправи у односу на претходно лето, иако се узело сребро на светској смотри:

        - Морамо да поправимо атлетску супериорност играча и брзину тима. Задовољан сам формом играча који играју у Шпанији. Сви су ушли у ритам. Радуљица хоће у NBА или Европу. Боби може да замени Крстића. Не игра пуно зону, напредује кроз Европу. Биће нових имена на списку, сигурно.

        Потпредседник Дејан Бодирога верује у блиставу будућност српске кошарке.

        - Идем на медаљу, а тежимо ка најсјајнијој. Од првих 10 на СП, чак осам је било из Европе, а против Србије ће сада сви играти максимално. Очекује нас блистава будућност, говори Дејан Бодирога.

ФРАНЦУЗИ ДОЛАЗЕ, КРСТИЋ ОДЛУЧУЈЕ

        И француски медији и француски кошаркаши савез,а на основу тогоа и селектор Србије потврдили су долазак Тонија Паркера и остатка „триколора“ у Србију на припремну утакмицу за ЕП. Термин одигравања је 12. август 2015. - локација Београд. На питање да ли ће то бити опроштајна уткамица доскорашњег капитена Ненада Крстића, Александар Ђорђевић је рекао:

        - Не желимо Крстићу да наметнемо обавезу да му та утакмица буде опроштајна јер га ја лично желим у националном тиму Србије до краја његове каријере. С обзиром на то да је Крстић озбиљан човек који је најавио крај играња за репрезентацију онда идемо у том правцу да му организјемо опроштај.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари