Ђорђевић продужио сарадњу са UNICEF-ом

НАЈВАЖНИЈА ВРЕДНОСТ РАДА UNICEF-А ЈЕ СТВАРАЊЕ ЈЕДНАКИХ ШАНСИ ЗА СВАКО ДЕТЕ ДА СЕ ОСТВАРИ

Александар Ђорђевић

  • Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић и у наредне две године биће амбасадор UNICEF-а. „То што сам амбасадор UNICEF-а за мене представља једно од највећих злата које сам освојио у животу“, каже „Сале Национале“

        Био је и остао идол младима, био је и остао један од најбољих кошаркаша које је ова земља имала. Али, Александар Ђорђевић није само то - није „само“ легенда српске кошарке.

        Александар Ђорђевић је човек који својим делима и понашањем жели да допринесе да најнезаштићенији буду „под кишобраном“ љубави, пажње, бриге...

        Сале је до сада био амбасадор UNICEF-а у Србији. И остаће то исто (бар) у наредне две године.

        „То што сам амбасадор UNICEF-а за мене представља једно од највећих злата које сам освојио у животу. Најважнија вредност рада UNICEF-а је то што решења на којима ради представљају стварање једнаких шанси за свако дете да оствари своја права, да се развије и да одрасте у задовољну и остварену одраслу особу. А то значи стварање бољег и просперитетнијег друштва за све“, изјавио је Александар Ђорђевић.

        У организацији UNICEF-а у Београду је одржан „Фер-плеј“ турнир у баскету, на којем су се надметале 32 екипе, представници 19 компанија, захваљујући чијем учешћу је прикупљено 1.300.000 динара за подршку превремено рођеној деци.

        Ђорђевић се захвалио екипама које су учествовале:

        „Преко кошарке смо део UNICEF-а. Морамо да водимо рачуна о деци и да покажемо да смо посвећени њиховој будућности, али и да својим примером учинимо друштво здравијим“, рекао је Ђорђевић и позвао све компаније да се прикључе Клубу пријатеља UNICEF-а, и да на тај начин подрже стварање бољих услова за свако дете у нашој земљи.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари