Ђорђевић отворено о ЕП 2017: Циљ је злато!

ПРВИ ДУЕЛ НА ПРВЕНСТВУ ЋЕ БИТИ НАЈВАЖНИЈИ У ИСТОРИЈИ СРПСКЕ КОШАРКЕ, А СВАКИ СЛЕДЕЋИ ЈОШ БИТНИЈИ

Александар Ђорђевић

        Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић открио је главни циљ „Орлова“ на Европском првенству 2017.

        То је златна медаља!

        „Морамо да будемо ментално спремни и изузетно посвећени јер то дугујемо навијачима и себи. Верујем да ћемо бити прави, желимо злато и то сви моји играчи знају“, рекао је Ђорђевић за сајт FIBA.

        Ђорђевић није желео превише да коментарише ривале Србије у групној фази шампионата Европе - селекције Турске, Русије, Велике Британије, Летоније и Белгије.

        „Идемо од утакмице до утакмице. За нас ће први дуел на првенству бити најважнији у историји српске кошарке, а онда сваки следећи још битнији“, поручио је селектор „Орлова“, са којима је освојио сребрне медаље на Светском првенству и Олимпијским играма.

        Према његовим речима добра ствар за репрезентацију Србије је што неће морати да мења градове током турнира који се одржава у четири земље јер се завршница игра у Истанбулу, у којем ће бити и у групној фази.

        „Очигледно је да је то само један детаљ, али ће помоћи. То нас спречава адаптације и путовања, како нас, тако и навијача. Уопште није лоше. Знамо колико нас дуг пут чека“, поручио је Ђорђевић.

        Европско првенство игра се од 31. августа до 17. септембра наредне године, а титулу брани Шпанија.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари