Ђорђевић одредио кандидате за другу фазу

НА СЕЛЕКТОРОВОМ СПИСКУ - 24 ИГРАЧА, ИМА МНОГО ДЕБИТАНАТА, АЛИ

И ОСВАЈАЧА СЕНИОРСКИХ МЕДАЉА

Александар Ђорђевић

        Селектор Србије одредио је кандидате за наступ у другој фази квалификација за Светски куп 2019, са којима ће радити у јулу и августу.

        Репрезентација Србије утакмицама против Грузије 29. јуна и Немачке 2. јула завршава прву фазу квалификација за Светски куп у Кини 2019. године.

        Друга фаза играће се у септембарском, новембарском и фебруарском „прозору“, како FIBA зове паузе у клупским такмичењима (осим Евролиге), резервисане за националне тимове.

        Пошто у новембру и фебруару неће моћи да рачуна на играче евролигашких и NBA тимова, селектор Александар Ђорђевић одлучио је да благовремено почне припреме за наставак квалификација, тако што ће потенцијалне репрезентативце овог лета увести у систем и дати им наговештај онога што их очекује кроз неколико месеци.

        На списку који је у петак саопштио „Сале Национале“ налазе се 24 играча различитог искуства и стажа у националним селекцијама.

        Има много дебитаната, али и освајача сениорских медаља, као што је Стефан Бирчевић, који после повреде и релативно дуге паузе није међу кандидатима за поменуте две наредне квалификационе утакмице.

СПИСАК

        Плејмејкери: Стефан Пено (Алба), Илија Ђоковић (Борац), Никола Ребић (Билбао), Стефан Пот (ФМП), Лука Ашћерић, Огњен Јарамаз (обојица Мега), Алекса Аврамовић (Варезе);

        Бекови и ниска крила: Немања Ненадић (ФМП), Вања Маринковић (Партизан), Немања Дангубић, Огњен Добрић, Алекса Раданов, Дејан Давидовац (сви Црвена звезда), Војислав Стојановић (Капо Д'Орландо), Никола Ракочевић (САД), Дејан Тодоровић (Билбао);

        Крилни центри и центри: Стефан Бирчевић (Истанбул), Лука Митровић (Бамберг), Бориша Симанић, Драган Апић (обојица ФМП), Душан Ристић (Аризона), Урош Луковић (Морнар), Стефан Јанковић, Никола Јовановић (обојица Црвена звезда).

        Ова екипа ће се окупити 15. јула у Београду, а у склопу припрема је планиран и боравак у Кини, где ће „Орлови“ од 26. јула до 6. августа одиграти шест утакмица на два турнира.

        Стручни штаб ће за мечеве четвртог „прозора“ у септембру рачунати и на играче са овог списка и на играче из NBA и Евролиге.

КАКО ДО КИНЕ

        Немачка (скор 4-0), Србија (3-1) и вероватно Грузија (1-3) ће се у другој фази квалификација „укрстити“ са најбоље три екипе из групе Х, а то ће, како сада стоје ствари, бити Грчка (4-0), Израел (2-2) и Естонија (2-2). Аустрија (0-4) и Велика Британија (0-4) имају теоретске шансе да се домогну трећег места, али у пракси је тешко поверовати у то.

        Из новоформиране групе од шест тимова (преносе се сви резултати прве фазе), на Мундобаскет ће отићи три првопласирана.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари