Ђорђевић о ЕП: Океј је улога фаворита, али…

СИМОНОВИЋ СЕ ПОСЛЕ ПРЕГЛЕДА ВРАТИО НА ПРИПРЕМЕ НА КОПАОНИК, АЛИ СА ЛОНГЕТОМ НА РУЦИ

Марко Симоновић и Александар Ђорђевић

        Српски кошаркашки репрезентативац Марко Симоновић највероватније ће пропустити Европско првенство због повреде, изјавио је данас селектор Александар Ђорђевић.

        Симоновић се после прегледа у Београду вратио на припреме на Копаоник, али са лонгетом на десној руци због проблема са шаком и палцем.

        „Повредио је палац десне руке и под великим је знаком питања. Јако је близу да пропусти шампионат Европе“, рекао је Ђорђевић новинарима на Копаонику.

        Како је додао, Симоновић је био планиран да буде нови заменик капитена Милоша Теодосића након што се Стефан Марковић повукао из репрезентације.

        „Сада морамо да бирамо новог, покварени су нам планови“, поручио је селектор „Орлова“.

        Ђорђевић је похвалио своје играче због односа према националном тиму и навео да свих 17 кандидата заслужује да се нађе на континенталном првенству у Турској.

        „Не бежимо од улоге фаворита, али ту је Шпанија која годинама доминира, Турска са френетичним навијачима, Грци са Адетокумпом, Словенија са Драгићем и Дончићем“, рекао је Ђорђевић.

        Капитен Милош Теодосић нагласио је да Србија на Европско првенство иде са највишим циљевима.

        „За сада је све одлично, радимо део припрема који сви мање волимо, али је веома важан. Једва чекамо утакмице, очекује нас нови изазов, али имамо квалитет за највиши пласман“, рекао је Теодосић.

        Европско првенство игра се од 31. августа до 17. септембра, а селекција Србије налази се у групи са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари