Ђорђевић: Никада нисам тражио изговоре…

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ТРЕБА ДА ИСКОРИСТИ ТРЕНУТАК И ДА ОСТВАРЕНИ РЕЗУЛТАТИ БУДУ ВЕТАР У ЛЕЂА

Александар Ђорђевић

        Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић поручио је да је освајањем сребрне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру „остварен сан“.

        - Схваташ на играма колико је тешко доћи до медаље, а ми у кошарци имамо две. Остварили смо сан, гурали једне друге у селу. Зато су Игре специфичне. Зато ми је жао што (Немања) Бјелица није са нама, јер је он део нас, увек био и сигуран сам да ће бити - рекао је Ђорђевић за Блиц.

        Ђорђевић сматра да Србија може још много да направи у репрезентативној кошарци.

        - Мислим да можемо овако да наставимо, да искористимо смене генерација у Француској, или промене у Шпанији и Литванији, селекцијама које су освајале одличја у претходном периоду. Никада нисам тражио алибије и изговоре, ни у повредама ни у другим стварима, па нећу ни убудуће. А тражиће се још од нас после ове три године - истакао је селектор „орлова“.

        Он је нагласио да репрезентација треба да искористи тренутак и да остварени резултати буду ветар у леђа.

        - Имамо обавезу да наставимо са квалитетним радом, припремама, јер никада специфичније нису биле због квалификационог турнира и свега пре и после. На правом смо путу, морамо да искористимо целокупну ситуацију, замајац - рекао је Ђорђевић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари