Ђорђевић на јесен напушта репрезентацију

СВЕТИСЛАВ ПЕШИЋ НАЈАВИО РАСТАНАК СЕЛЕКТОРА СА „ОРЛОВИМА“ НАКОН ЕУРОБАСКЕТА

Александар Ђорђевић

        Према информацијама Светислава Пешића, Европско првенство у Турској биће последње такмичење репрезентације под вођством Александра Ђорђевића!

        Чувени тренер, кога је Ђорђевић прошлог лета наследио у Бајерну, открио је у разговору за „Vice“ да се ближи растанак селектора и „орлова“ и да ће Еуробаскет 2017 бити последња акција коју ће „Сале Национале“ водити на клупи репрезентације.

        „За Сашу је можда добро да води и репрезентацију и клуб, али када се заврши Европско првенство, он се, колико знам, више неће бавити репрезентативном кошарком, већ само Бајерном“, изјавио је Пешић, и даље добро и лично упућен у рад Бавараца, где је његов син Марко први оперативац клуба.

        Пешић је потом још једном потврдио ту своју информацију.

        „Колико знам и колико сам информисан, он има обавезу да води репрезентацију на Европском првенству и након тога да се бави клупском кошарком, што је сасвим нормално, јер је немогуће водити клупску и репрезентативну кошарку. То је практично немогуће“.

        Александар Ђорђевић селектор је репрезентације од 2013. године, а под његовим вођством Србија је освојила светско и олимпијско сребро. Његов уговор са Кошаркашким савезом Србије, продужен претпрошле године, истећи ће 2019.

        У истим условима, уговор је том периоду продужила и бивша селекторка кошаркашица Марина Маљковић, али га је раскинула током прошле јесени.

        Пешић је у интервјуу нагласио и да је Ђорђевић у Бајерну задовољан, као што је и клуб задовољан његовим радом, о чему сведоче и даљи планови.

        „Ми смо сви сретни што је Саша код нас тренер, међутим знам да је и он сретан што је у таквом концепту, који он, као тренер, може даље да развија. Управо за њега не може да буде боље. Наравно, увек има и бољих могућности, али у времену и фази у којој је он као тренер, то је фантастично. Кад смо доносили одлуку, пре свега смо хтели да имамо тренера који је нормалан, а не кажем да су остали ненормални, већ да је он тренер који за собом има и фантастичну играчку и спортску каријеру, који је показао да може да буде велики тренер и сада је на њему, па нека се бори“, додао је Пешић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари