Ђорђевић: Моја велика захвалност играчима

КОЛЕГЕ ИЗ ДРУГИХ ЗЕМАЉА СУ РЕКЛЕ, ДОШЛИ СТЕ БЕЗ 7-8 ИГРАЧА… НЕ, ДОШАО САМ СА 12 НАЈБОЉИХ

Александар Ђорђевић

        Селектор Србије Александар Ђорђевић захвалио је играчима који су уложили велику жељу, вољу и рад током целог лета и честитао им је на наступу у поразу од Словеније у финалу Европског првенства

        - Ја морам да захвалим свима који су помагали да ово лето проведемо заједно, али, пре свега, играчима који су били фантастични. Од првог до последњег дана толико срце, жеље, воље и рада које су уложили у све ово... Верујте ми, уопште није било лако. Било је много ствари које нам нису ишле на руку, али изабрали смо пут да се не скривамо, да идемо уздигнута чела и храбро - рекао је Ђорђевић за РТС после финала.

        Србија је остала без златне медаље, пошто је изгубила од Словеније у финалу Европског првенства са 93:85.

        - Честитам играчима и на одиграном финалу. Мислим да смо га одиграли на завидном нивоу, без обзира што смо у првом полувремену дозволили Словенији да постигне више поена у транзицији, било је и глупих фаулова у бонусу на другој половини терена, који су њих ставили на плус 10. Мислим да смо морали да завршимо полувреме са мањом разликом да бисмо онда дошли до онога што смо тражили кроз утакмицу - рекао је Ђорђевић.

        Он је додао да је плејмејкер Стефан Јовић желео да игра финале и да је примио блокаду на почетку утакмице.

        - Док је то држало могао је, чим је почео да храмље није било могуће. И то ми је криво... После толико тих неких ствари да чак и то финале са овом екипом не одиграмо комплетни. Лазић пре шест-седам дана, који би био идеалан за овакву утакмицу, али сад је то шта би било кад би било - рекао је селектор Србије.

        Србија је на првенство Европе стигла без великог броја стандардних репрезентативаца.

        - Колеге из других земаља су ми рекле, дошли сте без седам-осам играча. Не, дошао сам са 12 најбољих - истакао је Ђорђевић.

        - Моја велика захвалност њима... Не знам шта друго да кажем. Могу да анализирам утакмицу и неке ситуације које су се десиле у последњих пар минута које не би смеле да се десе на оваквом шампионату и на овом нивоу, јер је ово финале, али су се десиле. Немамо права да тражимо ни ту изговор - рекао је Ђорђевић.

        Ђорђевић је честитао Словенији и навео да су показали сјајну игру током целог шампионата.

        - Ниједну утакмицу нису изгубили, имају сјајног лидера, Драгића, који је обојио ово првенство, мали Дончић сигурно иде његовим стопама и Препелич који је ову утакмицу одиграо феноменално - рекао је Ђорђевић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари