Ђорђевић чека Јовића до последњег тренутка

СТЕФАН ЈЕ У СРЕДУ БИО НА МАГНЕТНОЈ РЕЗОНАНЦИ, ИМА ОТОК НА СТОПАЛУ, ОТЕЖАНО ХОДА - КАЖЕ СЕЛЕКТОР

        Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић уочи гостовања Немачкој и Аустрији у квалификацијама за Светско првенство у Кини изјавио је да је задовољан енергијом коју су показали његови играчи на припремама и утакмицу у Франкфурту означио као најважнију до сада.

        - Играчи су за ових неколико дана одговорили енергијом и ентузијазмом. Стеван Јеловац је ново име у односу на прошли „прозор“ као замена за повређеног капитена Милана Мачвана. Верујем да ће бити достојна замена, трудимо се да не компликујемо много - изјавио је Ђорђевић на конференцији за новинаре у Кући кошарке.

        Селектор Србије истакао је да се нада подршци навијача у Франкфурту.

        - Немачка има добар амбијент, ентузијазмом, новог тренера. Победили су у прве две утакмице, али верујем у подршка наших навијача у Франкфурту. Против Немаца ће бити најважнија утакмица у групи до сада, али свака следећа ће бити најважнија - рекао је Ђорђевић.

        Према његовим речима, највећи кадровски проблем представља повреда Стефана Јовића коју је задобио у финалу Купа Немачке и додао да ће данас донети коначну одлуку којих 12 кошаркаша путује за Франкфурт.

        - Нисмо имали већих пехова, осим малог проблема са леђима Илије Ђоковића и повреде Јовића на утакмици финала Купа која ме је навела да не водим Вању Маринковића. Јовић је у среду био на магнетној резонанци, има оток на стопалу, отежано хода - изјавио је Ђорђевић.

        Селектор Србије је говорио о новим играчима Стевану Јеловцу и Огњену Јарамазу.

        - Јеловац и Јарамаз су мотивисани, имају квалитет људски и играчки, на нама је да им олакшамо да се осете као староседеоци. Мислим да саиграчи могу да им помогну, не тражим перфекције, без обзира на то што су захтеви високи - истакао је Ђорђевић.

        Репрезентација Србије после два кола у квалификацијама за Светско првенство има максималан учинак у групи Г и заузима друго место иза Немачке због лошије кош-разлике.

        Србија ће прву утакмицу у овом прозору одиграти у петак против Немачке у Франкфурту од 19.30 сати, док ће у недељу од 20.20 гостовати Аустрији у Бечу.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари