Ђокић: Са Цибоном у заиста тешком моменту

ОЧЕКУЈЕМ ДА ЋЕ ОНИ КОЈИ БУДУ ЗДРАВИ И СПРЕМНИ, УЋИ ХРАБРО У ДУЕЛ

И ДА ЋЕМО СМОЋИ СНАГЕ ДА ПОБЕДИМО

       Владимир Ђокић

        Два тима се у оквиру 22. Кола АБА лиге састају у понедељак у 20.30 часова у Ваљеву.

        Металац је на деветом месту на табели са половичним учинком, док је Цибона на 11. позицији са девет тријумфа.

        Тренер Металца Владимир Ђокић рекао је да његова екипа дочекује у Цибону у веома тешком периоду.

         „Дочекујемо екипу Цибоне у једном заиста тешком периоду за нас. Поред одсуства Бориса Бакића и Ђорђа Мајсторовића, Јошило је добио температуру, мањих проблема имају Тодоровић и Љубичић. Све изгледа јако необећавајуће“, рекао је Владимир Ђокић.

         „Надам се, ипак, да ћемо се окупити и мотивисати, дуго сви у Ваљеву очекујемо ову утакмицу. Очекујем да ће они који буду здрави и спремни, ући јако храбро у дуел и да ћемо смоћи снаге да одиграмо прави првенствени, врхунски меч, да пробамо да победимо Цибону“, поручио је стратег тима са Колубаре. Он је подсетио да су Загрепчани у проблемима због одласка кључних играча, али, оценио је, имају изузетно талентовану екипу са пар кошаркаша који ће сигурно у наредних две-три године бити носиоци игре не само тог тима него и хрватске репрезентације.

         „Имају веома доброг тренера, добар систем игре, паметно играју без обзира на то ко је у петорци на терену, тако да нас чека нимало лака утакмица. Не размишљамо о мечу у Загребу у којем смо уз мало више среће могли до победе. Овај утакмица ће бити потпуно другачија, ми смо у проблемима, а они немају шта да изгубе“, констатовао је Ђокић.

        После пораза од Вршца у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа најважније је да се опорави Мајсторовић и да се, уз све остале опорављене играче, поново некако врати мир и рад на тренингу.

         „Екипа је заиста јако добра, имамо квалитет, само да смо здрави и да добро тренирамо, онда се никога не плашимо. Ипак, лига дуго траје, ту су повреде, болести, могуће је да се ипак појави неки нови играч. Надамо се и да ће Славко Вранеш успети да се уклопи у овај систем игре, то ћемо видети већ против Цибоне“, закључио је Ђокић, додавши да ће овом тиму за Суперлигу бити потребан евентуално још један играч.

         Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари