Ђилас се повлачи са места председника КСС!

„ИМАМ МАНДАТ ДО 2019. АЛИ ВРЕМЕ ЈЕ ДА ДОЂЕ НЕКО МЛАЂИ, С НОВОМ ЕНЕРГИЈОМ“

Драган Ђилас

        Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије, једног дана моћи ће да каже да је „у његово време“ наша кошаркаша бриљирала у обе конкуренције - и мушкој и женској.

        Нарочито поносан, бивши градоначелник Београда има разлога да буде после Олимпијских игара у Рију, на којима су момци освојили сребро, а девојке бронзу, што је Србију сврстало у „топ 3“ кошаркашке нације на свету, уз САД (два злата) и Шпанију (бронза и сребро).

        У интервјуу за „Политику“, Ђилас је речима покушао да опише како се осећа, помало промуклим гласом јер је „грло подерао“ на трибинама у Рију не бодрећи само кошаркашке секције, напротив.

        „Искрено, нисам изненађен“, рекао је о медаљама кошаркаша и кошаркашица.

        „Више пута сам рекао да идемо у Рио да се боримо за две медаље јер квалитет за то имамо. Срећан сам што се показало да сам био у праву“, рекао је први човек најуспешнијег спортског савеза, када су наступи наших спортиста на прексиноћ завршеним Играма у питању.

        Шта је пресудило да се оствари овакав успех?

        „Пре свега, квалитет играча и стручних штабова на челу са Марином Маљковић и Александром Ђорђевићем. Али, и то што је Србија кошаркашка земља и што широм ње хиљаде и хиљаде људи сваког дана ради с девојчицама и дечацима правећи од њих будуће шампионе. Боре се са беспарицом и проблемима свих врста, али не одустају“, рекао је Ђилас.

        Ђилас је у Сазонову 83 ушао 2011. године...

        „Нисам тада размишљао о медаљама, али о пласману на Игре апсолутно јесам. Када су момци постали вицепрваци света, а девојке првакиње Европе, логично је да се борба за медаље појавила као реално очекивање. Нема разлога да не кажемо гласно и јасно - у овој нашој Србији игра се најбоља кошарка у Европи“.

        Дошли сте 2011. године, а у међувремену најавили одлазак из КСС. Да ли вас је успех српске кошарке у Рију предомислио?

        „Не“, одговорио је.

        „Сматрам да је скоро шест година довољно. Остварили смо огромне успехе, савез нема финансијских проблема, уважени смо у FIBA... Мислим да је време да на чело Савеза дође неко нови, с новом енергијом. Мандат ми траје до 2019. године, два пута су ме људи кошарке бирали за председника, што је била част за мене. Одлучио сам да је сад време да се повучем и у наредних неколико месеци КСС ће добити ново руководство“, поручио је Ђилас.

        Да ли ће Сале и Марина остати?

        „Још прошле године смо потписали вишегодишње уговоре са Сашом и Марином. Само од њих зависи до када ће предводити ове девојке и момке. Ја се надам што дуже...“

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари